• DOLAR 32.541
  • EURO 34.896
  • ALTIN 2488.855
  • ...
Dicle Sokakları `Kahrolsun PKK` Sloganlarıyla Yankılandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR-  Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu ile partinin kurucu üyelerinden Vedat Turgut’unda aralarında bulunduğu HÜDA PAR heyeti, PKK tarafından kaçırılan HÜDA PAR Dicle ilçe Başkanı Ercan Alparslan’ın ailesini ziyaret etti.

PKK/BDP’nin bu tür uygulamalarıyla kaybedeceklerini ifade eden heyet yetkilileri, böyle davranışların sergilenmesi durumunda, Kürt halkının PKK ve BDP`yi affetmeyeceğini belirtti.

“Halkımız faşist uygulamaları kabul etmeyecektir”

Aileyi ziyaret esnasında kısa bir konuşma yapan HÜDA PAR İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu, Alparslan’ın ailesine her türlü desteği sunmaya hazır olduklarını söyledi.

Tanrıkulu, “2 gün önce Mardin’de uğradığı suikast sonucu hayatını kaybeden Mehmet Uğurtay’ın cenaze işlemleriyle uğraşırken, Ercan Alparslan kardeşimizin kaçırıldığı haberini aldık. Cenazelerle uğraştığımızdan dolayı bugün aileyi ziyaret ederek geçmiş olsun demek için buraya geldik. Alparslan’ı kaçıran zihniyetin, adam kaçırma veya insanları katletmekle halkımızı sindiremeyeceklerini bilmeleri lazım. Halkımız Kemalist rejimin baskılarını kabul etmediği gibi Marksist, Leninist düşüncenin yapabileceği faşist uygulamaları da kabul etmeyecektir. “ ifadelerini kullandı.

Ziyaretten sonra HÜDA PAR İlçe Başkanlığı’nı da ziyaret eden heyet, burada bir basın açıklaması yaptı.

İlçe Başkanlığı önünde toplanan kalabalık grup, tekbirler getirerek, ‘Biji biji Hizbullah’ ‘Kahrolsun PKK’ ve ‘Kahrolsun BDP’   gibi sloganlar attı.

“PKK, BDP, KCK zalimleri mağlup olacaklar”

Basın açıklamasını okuyan HÜDA PAR kurucu üyelerinden Vedat Turgut, Kürt halkının İslami bir yapıya sahip olduğunu vurgulayarak, “Piran’a gelme sebebimiz, Dicle İlçe temsilcisi Ercan kardeşimizin PKK tarafından kaçırılmasıdır.Kâfir ve zalimler bilsinler ki tarih boyunca Nemrutlar İbrahimlere karşı nasıl mağlup olduysa, Firavunlar Musalara karşı nasıl mağlup olduysa, Ebu Cehiller, Utbeler ve Şeybeler Hz. Muhammed’e karşı nasıl mağlup olduysa PKK, BDP, KCK zalimleri bilsin ki onlarda mağlup olmaya mahkumdurlar.” dedi.

“Müslüman halk sizi affetmez ve affetmeyecektir”

Turgut, sözlerinin devamında, “Kürt halkı İslami’dir. İslami olmayan hiçbir oluşum burada yer bulamaz. Buradan sesleniyoruz. Ercan kardeşimizi derhal bırakın. Başkanlarına, milletvekillerine ve müteahhitlerine sesleniyoruz. Bu büyük bir sorumluluktur. Bu sorumluluğun altından kalkamazsınız. Tarih, bir daha tekerrür etmesin istiyorsanız ivedi bir şekilde zulümlerinize son verin. Zira Müslüman halk sizi affetmez ve affetmeyecektir.” ifadelerini kullandı.

(Hamza Adiyaman / Veysi Demirci – İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir