• DOLAR 32.52
  • EURO 34.801
  • ALTIN 2421.461
  • ...
Ailelerden `Eylemi Bırakıyorlar` Sözlerine Yalanlama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR  -  Çocukları PKK tarafından dağa kaçırıldıktan sonra günlerce BDP tarafından muhatap alınmayan ve bir ailenin de BDP tarafından darp edilmesiyle büyüyen olaylar şimdide basın yayın aracılığıyla sulandırılmaya çalışılıyor.

Günlerce aileleri muhatap almayan BDP olayın büyüyerek devam etmesi karşısında endişelenerek Genel Başkan düzeyinde ailelerle görüştükten sonra kamuoyuna yansıtılan, "aileler ikna edildi. Eylemler bırakılacak" söylemleri aileleri rahatsız ediyor.

"Sonuna kadar devam edeceğiz"

Son olarak ulusal basından bazı televizyonların ailelere canlı yayından bağlandığını belirterek ekrana getirdiği bazı kişiler üzerinden eylemlerin son bulacağına yönelik yaptıkları yayınlara tepki gösteren, Lütfiye Bozoklu, bu söylemlerin kendisini bağlamadığını söyleyerek, "bir kısım aile buradan ayrıldı. Ancak bunların buradan neden gittiklerini bilmiyoruz. Ama ben ve buradaki arkadaşlarım sonuna kadar devam edeceğiz. Kimse bizim adımıza konuşamaz." ifadelerini kullandı.

Eyleme katılmak için Erzurum`dan geldiğini söyleyen Bozuklu, oğlu Sedat`ın 14 yaşına daha yeni girdiğini belirterek, "ben çocuğumu istiyorum. Başbakan Cumhurbaşkanı, Selahattin Demirtaş yada Belediye Başkanı, bilmiyorum; yetkililer kimse benim çocuğumu bana getirsinler. Çocuklarımız böyle bir çocuk değillerdi. Birileri onları kandırdı. Bunların başında gelen bu durumdan öğretmenleri sorumludur. Barışın gelmesini istiyoruz." ifadelerini kullandı.

"Bu çocuklarımız gitmedi, götürüldü"

14  - 15 yaşındaki çocukları geri gönderip daha büyüklerinin bırakılmayacağı yönünde bazı şeler duyduklarını belirten Bozoklu, "ne demek 20 yaşındaki çocukları getirmiyorlar. O çocuklar kendi istekleriyle mi gitti oraya? Bizi böyle mi kandıracaklar? İster 20 ister 50 yaşında olsun. Anneler olarak her zaman bu çocuklarımızı geri istiyoruz.  Bu çocuklarımız gitmedi, götürüldü. Kimseden mal, mülk, para istemiyorum. Sadece çocuklarım istiyorum. Bütün illerde bize destek verebilecek olanların ve barışın gelmesini isteyenlerin buraya gelmesi çağrısında bulunuyorum." dedi.

"Destek evinde benim kızımı kandırarak  dağa gönderdiler."

Kızı PKK tarafından götürülen anne Mukaddes Yapıcı ise kızı Zehra Yapıcı`nın derslerinin daha iyi olması için BDP`ye ve belediyeye yakın Eğitim Destek Merkezi ismi verilen yerlere gönderdikten sonra onu kaybettiklerini ve kızının artık kendini dinlemediğini belirterek, "Barış istiyoruz. Bütün çocuklar geri gelsin artık. Analar ağlamasın. Kızımın dersleri kötü olduğu için onu Eğitim Destek Merkezi denen yere gitmesine müsaade ettik. Ne olduysa oraya gittikten sonra oldu ve o destek evinde benim kızımı kandırarak  dağa gönderdiler." ifadelerini kullandı. ( Ali Adiyaman  - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir