• DOLAR 32.35
  • EURO 35.121
  • ALTIN 2310.274
  • ...
Bölgedeki Olaylarla İlgili Kayseri Ayakta
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KAYSERİ-  Kayseri Kardeşlik ve İyilik Platformu’na üye olan Kayseri Umut Der, Hilal Der, Erdemli Aile ve Nesil Derneği, İlim Hikmet Vakfı, İHH Derneği, Ensar Vakfı, İslami Araştırma Enstitüsü Derneği, İlim Yayma Cemiyeti, İnsan ve Medeniyeti Hareketi, Kim Der, Kuder, Mirac Derneği ve Ribat Eğitim Vakfı , PKK`nin çocuk kaçırmasına ve Lice’deki dindar ailenin evi basılıp kaçırılması olayı ile ilgili ortak basın açıklaması yaparak, ortak tepki gösterdiler.

Cumhuriyet meydanında toplanan platform üyeleri adına konuşan Rabia Yelken, “İnsana ait değerler dünyasının, sömürü sistemleri tarafından altüst edildiği dünyamızda, insan merkezli düşünceler, giderek, insanı, kendi amaçlarını gerçekleştirmek adına canavarlaştırmaktadır. Erkek kadın, yaşlı genç, çocuk farkı olmaksızın insanların sapkın ideolojilere kurban edildiği bir asrı yaşamaktayız. Sapkın ideoloji mensuplarının kendi menfaat ve koltuk sevdasına hizmet edebilecek her türlü gayrı insani davranışı mazlum insanlara reva gördüğüne şahit olmaktayız.” dedi.

Yelken, bu sapkın uygulamaya karşı çıkanların kendi iyi bildikleri yöntem olan, zor ve silah kullanarak sindirmek istediğini belirterek, “ Kendi bölgesi zannettikleri vatan topraklarında karşı düşünceye asla tahammül göstermeyen bu yapılar, karşı olduğunu düşündükleri insanların evlerini basabilmekte ve silahlı terör ile bu insanları susturmaya çalışmaktadırlar. Zulüm nereden gelirse gelsin Müslüman’ın görevi zulmü yapanlara karşı durmaktır, mazlumun yanında yer almaktır. Memleketin her karış toprağı adına; doğusu ve batısının asla farklı olmayacağını, bin yılık Müslümanca paylaştığımız bu toprakları ve imkanları kendini muktedir sayanlara bırakmayacağımızı beyan ederiz.”  İfadelerine yer verdi.

Yelken son olarak, “ Çocukları ellerinden alınmış, annelerin haklı mücadelelerini desteklediğimizi, onların yanında olduğumuzu, ayrıca Lice’de saldırıya uğrayarak zulüm altında ezilen kardeşlerimizle birlikte olduğumuzu bildiririz. Artık günümüz cahiliyesinin ortaya koyduğu kötülüklere dur deme zamanı gelmiştir. Allah’ın iyiliği egemen kılma senaryosuna; çocukları dağa çıkarılmış annelerin çabasına destek vererek, onların uğradığı zulüm sebebiyle yaşadıkları acılarına buradan ortak olduğumuzu deklare ederek katkı sağlamak istiyoruz. Evleri basılıp kadın erkek demeden kurşunlanan mazlumlara karşı uygulanan terörü kınıyor, bu şekilde insanları terörize etmeye çalışanları telin ediyoruz.” İfadelerini kaydetti.

(Fatih Gültekin- İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir