• DOLAR 32.602
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2497.565
  • ...
İki Bakan Şırnak`ı Ziyaret Etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ve Orman Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Hakkari`de yaptıkları incelemelerinden sonra Şırnak’ı ziyaret etti.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ve Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, helikopterle 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı`na indi. Bakanları, Şırnak Valisi Vahdettin Özkan ve AK Parti Şırnak Milletvekili Emin Dindar karşıladı. Ticaret ve Sanayi Odası’na geçen Bakan Şahin ve Eroğlu, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Şırnak`ta yapılan yatırımlar konusunda katılımcıları bilgilendiren İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, "Ziyaretlerimizdeki amaç üçüncül bir amaç tek bir amacı içermiyor. İçişleri Bakanı olarak güvenlik güçlerimizin çalışmalarını, çalışmaları esnasında yaşadıkları bir takım sıkıntıları, olumlu durumları değerlendirmek. Onları görmek. Hayatın her anını, alanını insanımızın ihtiyacı olan, bölgemizin her açıdan ihtiyacı olan konuları yerinde incelemek, değerlendirmek ve sürekli yaşayan değerli arkadaşlarımızla fikir alışverişinde bulunmak gibi bir amacı taşıyoruz. Özelikle Orman ve Su İşleri Bakanımız doğal olarak kendi bakanlığının çalışmalarını bölgemizde yerinde görüyor, yetkilileriyle görüşerek inceliyor. Bu bağlamda yine kendileriyle birlikte olmamız nedeniyle güvenlik birimlerimizin mekanlarını, imkanlarının morallerini yerinde görmüş oluyoruz. İhtiyaçlarını tespit ederek yolumuza devam ediyoruz. Ve tabii ki bundan sonra döndüğümüz Ankara`da bu notlarımızı bu gözlemlerimizi değerlendirerek zamanımızı geriye atıyor ve en kısa zamanda tekrar neresindeyiz, neleri çözdük, neleri çözemedik anlayışıyla zaman içindeki çalışmalarımızı hem zaman hem imkanlarımızı değerlendirmek prensibiyle devam ediyor." diye konuştu.

Yaptıkları ziyaretlerle Şırnak’ta iyi şeylerin olacağını söyleyen Bakan Şahin, “Bundan böyle hep birlikte her seviyede sorumlu kişiler olarak sayın Başbakanım, hükümet üyelerimiz, illerdeki valilerimiz, kaymakamlarımız ve illerimizdeki diğer müdürlerimizle, çalışanlarımızla birlikte illerimizin sivil toplum kuruluşları, meslek odaları kuruluşları, onların yetkilileriyle birlikte ve daha da önemlisi saygıdeğer halkımızla birlikte, çok sevdiğimiz, her şeyi onlar için yaptığımız halkımızla birlikte, dağdaki çobandan, şehirdeki tüccara esnafa kadar, üniversitedeki hocadan camideki imama kadar herkesle birlikte çalışarak, el ele omuz omuza gönül gönüle, inşallah bu ülkeyi çok kalkınmış bir duruma getireceğiz. Emanetimizi sonraki nesillere alın akıyla ve gönül huzuruyla devretmenin çabası içinde olacağız.” şeklinde konuştu.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in konuşmasından sonra Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu çalışmalar hakkında bilgi verdi. Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu “Hükümetimiz Başbakanımızın talimatı ile bu bölgeye, Şırnak’a çok büyük önem veriyor. Ayrıca Şırnak’ın gönlümüzde ayrı bir yeri var. İnşallah bu hizmetler devam edecek. Yeter ki biz birlik beraberlik kardeşliğimizi muhafaza edelim. Gönül bağlarımızı daha da pekiştirelim. Bunun dışında her şey çözülür. Çözülmeyecek hiçbir problem yoktur. Yeter ki niyet olsun.” ifadelerini kullandı.

Ajanslar

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir