• DOLAR 32.415
  • EURO 35.024
  • ALTIN 2325.214
  • ...
Bosna'nın yaraları sarılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA -  Bosna Hersek’te yaşanan sel felaketinin ardından bölgeye hemen 2 TIR acil yardım malzemesi gönderen Büyükşehir Belediyesi, şimdi de temizlik ve hijyen malzemelerinin yanında ev eşyası ile gıda ve giyeceklerin de bulunduğu 2 TIR malzemeyi daha bölgeye gönderdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, belediye personeli ve BUSKİ’nin teknik ekiplerinin bölgede incelemelerde bulunduğunu, Bosna’da hayat normale dönene kadar yardımların devam edeceğini söyledi.

Bosna Hersek’te yaşanan sel felaketinin ardından bölgede yaraların sarılması için Türkiye genelinde seferberlik başlatılırken, Bursa’daki yardım organizasyonlarının çatı kuruluşu haline gelen Büyükşehir Belediyesi, bir hafta önceki yardımların ardından bugün de 2 TIR yardım malzemesini Bosna’ya gönderdi. Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde BTSO, DOSAB, DOSABSİAD başta olmak üzere hayırsever işadamlarının katkılarıyla toplanan yardım malzemelerini taşıyan Tırlar Merinos Park’tan Bosna’ya uğurlandı.

Yardımlar devam edecek

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, dost ve kardeş ülke Bosna Hersek’ten gelen sel felaketi haberiyle hemen yardım çalışmalarını başlattıklarını belirterek, 4 milyon nüfuslu Bosna Hersek’te yaklaşık 1 milyonluk nüfusun selden etkilendiğini söyledi. 100 binin üzerinde ev, işleri, okul, hastane ve kamu binasının kullanılamaz hale geldiğini ifade eden Başkan Altepe, “Kardeşlik, dostluk zor zamanda belli oluyor. Bosna Hersek bizim bir parçamız. Türkiye olarak bu zor zamanda Bosna’nın yanındayız. Bursa başta olmak üzere, Marmara Belediyeler Birliği üyesi belediyelerle yardım için harekete geçtik. Büyükşehir Belediyesi ve BUSKİ’den oluşan teknik ekibimiz bölgede incelemeler yaptı. Eksikliler, ihtiyaçlar belirlendi. Bizler de Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak Olovo’ya, Osmangazi Belediyesi de Doboy’a olmak üzere gereken desteği vereceğiz. Bursa ve Türkiye olarak dostluğumuzu en güzel şekilde göstermeyi amaçlıyoruz. Bosna’da hayat normale dönene kadar yardımlarımız devam edecek. Bugün gönderdiğimiz yardım malzemelerinin teminine katkı veren BTSO ve DOSAB başta olmak üzere tüm hayırsever işadamlarımıza teşekkür ediyoruz. Bu arada İnegöllü mobilyacılarımızdan da büyük bir destek görüyoruz. Önümüzdeki günlerde 10 Tırdan oluşan İnegöl mobilyalarını da bölgeye göndermiş olacağız” dedi.

Yardım malzemesi taşıyan Tırları uğurlama törenine katılan Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin de Türkiye genelinde bir seferberlik başlatıldığını belirterek, Bursa’daki yardımlarla ilgili çatı kuruluş haline gelen Büyükşehir Belediyesi’ne ve Başkan Altepe’ye gösterdiği hassasiyet nedeniyle teşekkür etti. İyi günde herkesin dost olabileceğini dile getiren Şahin, “Önemli olan sıkıntılı günde yanlarında olmak. Yapılan bu yardımlar bizim kadim medeniyetimizin bir göstergesi. Bölgede hayatın bir an önce normale dönmesi için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından yardım Tırları Bosna Hersek’e hareket etti.(Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir