• DOLAR 32.512
  • EURO 34.94
  • ALTIN 2430.764
  • ...
Atila: Barış umudu suya düşüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Mavi Marmara olayının 4. yıldönümü nedeniyle İstanbul’da düzenlenecek olan anma etkinliklerine Türkiye’nin bir çok ilinden olduğu gibi Şanlıurfa'dan da birçok kişi otobüslerle yola çıktı. İHH Şanlıurfa Şubesi Başkanı Behçet Atila, yola çıkmadan önce basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasında Mavi Marmara'nın hedefine değinen Atila, son günlerde PKK tarafından müteddeyyin insanlara karşı gerçekleştirilen  saldırılara da değinerek yaşanan olayların barış umudunu suya düşürdüğünü söyledi.

Mavi Marmara Gemisinin İsrail’in bütün unutturma çabalarına rağmen barışın ve özgürlüğün sembolu olarak dünyayı dolaştığını vurgulayan İHH Şanlıurfa İl Başkanı Behçet  Atila,  31 Mayıs 2010 gecesi ve sonrasında yaşananların sorumluluğunu her gün artan bir bilinçlilikle taşıdıklarını belirtti.

"Amacımıza ulaşmadan dönmeyeceğiz"

Mavi Marmara  şehitlerinin tüm dünyada unutulmaz bir kardeşlik destanının kahramanları olarak hatırlandığına dikkat çeken Atilla, “Saldırıda ağır yaralanan ve dört yıl komada kalan Ugur Süleyman Sönmez’de bir kaç gün önce şehit oldu. Ve  Mavi Marmara şehitlerinin sayısı 10’a yükseldi. Bizler insanlık dışı mualelelerle kuşatılan Gazze’yi işgal edilmiş Kudüs’ü, Mesci’di Aksa’yı ve tüm Filistin’i insanlık onuru adına özgürleştirmek için yola çıkmış kişiler olarak bu amaca ulaşmadan yolumuzdan dönmeyeceğimizi bir kez daha tüm dünyaya ilan ediyoruz." ifadelerini kullandı.

"Barış süreciyle yeşeren umutlarımız suya düşmekte"

Son günlerde müteddeyyin insanlara karşı gerçekleştirilen  olaylara da değinen Atila, “ Bölge genelinde mütedeyin kimlikleri ile tanınan kişi, STK,  siyasi parti ve üyelerine karşı yapılan ve ölümle sonuçlanan olaylarla barış süreci umutları suya düşmekte. Bölge halkı olarak bu olumsuz gelişmeler bizleri tedirgin ediyor.” ifadelerinde bulundu.

"Bölgenin tekrar 1990’lı yıllara dönmesini istemiyoruz"

Bölgenin tekrar 1990’lı yıllara dönmesinden endişe duyduğunu belirten Atila,  “Öldürme, kaçırma ve benzeri şiddet olayların tasvip edilmesi mümkün değildir. Saldırılarda hayatını kaybedenlere rahmet yaralılara acil şifalar diliyoruz. Bölgenin huzur ve istikrarı çok geçmeden, bölgede etkin olan tüm parti, kurum, kuruluş, kanaat önderi, her düşünceden insanın, şiddetin ve kanın yeniden egemen olması için ellerinden gelen çabayı göstermelerini diliyoruz." diye konuştu. (Sedat Kuşulay-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir