• DOLAR 32.443
  • EURO 35.668
  • ALTIN 2323.14
  • ...

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye ile Mısır arasındaki 5 milyar dolarlık ticaret hedefine 1 – 1,5 yıl içinde çok rahat bir şekilde ulaşabileceklerini söyledi.

Türkiye-Mısır İş Konseyi toplantısında konuşan Zafer Çağlayan, Türk ve Mısırlı firmaların bu konuda son derece istekli olduklarını vurguladı. Türk firmalarının Afrika’da 1,5 milyar dolarla en büyük yatırımı Mısır’a yaptıklarını, bu ülkede 50 bin kişiye iş imkanı sağladıklarını vurgulayan Çağlayan, yatırım hacminin de 5 milyar dolara çıkarılmasını hedeflediklerini dile getirdi.

Türkiye’den Mısır’a gelen 280 Türk işadamının bugün binden fazla Mısırlı işadamı ile bir araya geldiğini belirten Çağlayan, 2 bin iş görüşmesinde 850 milyon dolar seviyesinde iş bağlantısı gerçekleştirildiğini aktardı.

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi de Mısır’da devrimden sonra yeni bir dönem başladığını belirterek, “Yeni dönemde Türkiye ve Mısır işbirliği imkanlarının daha fazla gelişeceğinden yürekten inanıyoruz.” dedi. Büyükekşi, konulan ticaret hedefinin gerçekleştirilebilmesi için Mısırla Türkiye arasındaki vizelerin ve bürokratik engellerin kaldırılmasını talep etti.