• DOLAR 32.543
  • EURO 34.832
  • ALTIN 2425.148
  • ...
Mavi Marmara yürüyüşü yolcuları Batman`dan yola çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - İnsani Yardım Vakfı (İHH), Mavi Marmara gemisine saldırının 4. yılında geminin yolcuları ve saldırıda hayatını kaybedenlerin aileleriyle Sultanahmet`ten Sarayburnu’na yürünecek bir program düzenleyecek. “Kudüs ve Mescid-i Aksa Yürüyüşü" ne Batman’dan da yaklaşık 50 İHH gönüllüsü, İstanbul’a gitmek için yola çıktı.

İstanbul’a hareket öncesi İLKHA’ya konuşan İHH gönüllüleri, Mavi Marmara ile Kudüs ve Mescid-i Aksa Yürüyüşü hakkında duygularını paylaştılar.

Bu yürüyüşün ümmet bilincini oluşturmak için yapıldığını ifade eden İHH gönüllülerinden Veysi Kurşun, “İstanbul’a gidiyoruz. Çünkü Mavi Marmara gemisinde 10 şehidimiz var. O şehitlerin yıldönümünde onları anmaya gidiyoruz. Bu yolculuk ümmet bilincini oluşturmak için yapılıyor. İnşallah gidip duygularımızı belirtip geleceğiz.” diye konuştu.

İHH gönüllülerinden Mahsum Yalçın ise, İsrail ve Amerika’nın zulmüne son vermek için yürüyüş yapacaklarını söyledi.

“Kervana katıldık, hayırlısı olur”

Gönüllü bayanlar da “Mavi Marmara yürüyüşüne katılmak için öncelikle Batman İHH’ya teşekkür ediyoruz. Bu geziye katılacağımızdan dolayı çok mutluyuz. Buradan Allah rızası için gidiyoruz. Bu kervana katıldık ve inşallah hayırlısı olur.”dediler.

“İsrail’in yüreğine korku salmak için yola çıktık”

Batman İHH İnsani Yardım Derneği yetkilisi Ahmet Sansi, İstanbul’a İsrail’in yüreğine korku salmak için gideceklerini söyledi. Sansi, “Bugün inşallah Batman’dan İstanbul’a Mavi Marmara protestosu için bir otobüs kaldırıyoruz. Tabi Mavi Marmara çok önemli bir konu, birkaç gün önce İsrail’in üst düzey yetkili birkaç askeri ve politikacısına kırmızı bültenle arama kararı çıkartıldı. Özgürlüğe yürüyoruz, Allah yolumuzu açık etsin. 50 kişiyle gidiyoruz buradan Diyarbakır’dan, Bitlis’ten, Van’dan, Elazığ’dan, Siirt’ten herkes birkaç otobüs kaldırıyor.  Bütün Türkiye’nin kalbi inşallah orada olacak. İnşallah İsrail’in yüreğine korku salmaya geliyoruz.” şeklinde konuştu.

Öte yandan; Atatürk Parkı önünden hareket eden otobüsün, yarın İstanbul’a yetişeceği öğrenildi. (Veysi Rüzgar-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir