• DOLAR 32.333
  • EURO 35.069
  • ALTIN 2286.519
  • ...
Muşlu kadın çiftçiler Türkiye şampiyonluğuna yarışacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ-2004 yılından beri tüm Türkiye’de “Kadın Çiftçiler Yarışıyor’’ programı kapsamında bir yarışma daha düzenleniyor. 4-5 Haziranda Eskişehir’de düzenlenecek olan yarışmada Muş’un kadın çiftçileri de Muş’u temsil edecek. Muş Tarım İl Müdür Vekili Osman Akar, Muş’lu kadın çiftçilerin önceki yarışmalarda çok iyi performans gösterdiklerini belirterek gerçekleşecek olan yarışmada da iyi bir derece elde edeceklerine inandığını söyledi.

“Amaç; kadınların kendilerine olan güvenlerini sağlamaktır’’

Bu yarışmalardaki amacın kırsal alanda yaşayan kadın çiftçilere götürülen tarımsal hizmetlerin sonucunu görmek olduğunu kaydeden Akar;  “2004 yılından beri tüm Türkiye genelinde yapılmakta olan “Kadın Çiftçiler Yarışıyor’’ programı kapsamında biz de 2006’dan itibaren bu yarışmalara katılmaya başladık. Bu yarışmanın amacı Tarım İl Müdürlüklerinin özellikle kırsal alanda yaşayan kadın çiftçilerimize götürülen tarımsal hizmetlerin sonucunu görmek, kadınların girişimcilik ruhunu ön plana çıkarmak ve kadınların kendilerine olan güvenlerini sağlamaktır’’ dedi.

“Çok büyük uğraşlar sonucunda bir yarışma düzenledik’’

2004 yılında bu yarışmalara başlandığında bölgedeki sosyal yapıdan dolayı ilk etapta yarışacak bayan bulamadıklarını kaydeden Akar; “ Ancak 2006 yılında çok büyük uğraşlar sonucunda bir yarışma düzenledik. Yapılan yarışmanın ardından kadın çiftçilerimizde bir farkındalık oluştu. Artık herkes yarışmalara katılmak istedi. Merkez dâhil, tüm ilçelerimizde ayrı yarışmalar yapıldı. Çiftçilerimiz bilinçli bir şekilde gelip yarışmalara katıldı ve bu anlamda Türkiye genelinde güzel dereceler elde ettik’’ ifadelerini kullandı.

“Türkiye genelinde çok iyi dereceler elde ettik’’

Muş’un kadın çiftçilerinin girdikleri her yarışmada genelde iyi dereceler elde ettiklerinin altını çizen Akar; “girdiğimiz yarışmalar sonucunda 3 tane bölge şampiyonluğu, Türkiye birinciliği, Türkiye 2.inciliği ve Türkiye 3.üncülüğünü elde ettik. Elde edilen bu dereceler de tesadüf değil tamamen başarıydı. Şimdi de 2008 yılında Türkiye birincisi olduğumuz için 4-5 Haziranda Eskişehir’de son 10 yılda Türkiye birincisi olan İllerin yarışacağı bir yarışma olacak ve bu yarışmaya biz de katılıyoruz’’ ifadelerine yer verdi.

Eskişehir’de düzenlenecek olan yarışmada da Muş’u temsil edecek olan kadın çiftçinin kim olduğu konusunda bilgi vermeyen Akar, yarışmada başarılı olacaklarına inandığını, her alanda ve her zaman tüm çiftçilerinin yanında olacaklarını söyledi. (M. Şirin Çağlayan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir