• DOLAR 32.377
  • EURO 35.03
  • ALTIN 2325.811
  • ...
Batman'da muhtarlara eğitim semineri verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN – Batman Valiliği İl Mahalli İdareler Müdürlüğü tarafından Valilik Konferans Salonu’nda mahalle ve merkez köy muhtarlarına eğitim semineri verildi.

Eğitim semineri kapsamında ilin kurum müdürlerinin yanı sıra Batman Barosu’na bağlı avukatlar, on dört oturumda muhtarlara farklı konularda sunum yaptılar.

Kurum müdürleri ve avukatlar, “Türk İdare Yapısında Mahalli İdareler” konusundan “Adreslerin Güncel Tutulması Amacıyla Bildirilmemiş Olan Yerleşim Yeri Adres Değişikliklerinin Nüfus İdarelerine Bildirilmesi” konusuna kadar birçok başlık hakkında muhtarlara bilgi verdi.

Öğle yemeğinde eğitime katılan muhtarlarla bir araya gelen Vali Arslan,  mahalle ve köy muhtarları ile vedalaştı.

Yemeğe Arslan’ın yanı sıra Cumhuriyet Başsavcısı Muhammed Emre Ejder, Vali Yardımcıları; Mustafa Adil Tekeli, Şener Çağlar ve Zafer Coşkun, kurum müdürleri ve muhtarlar katıldı.

Yemekte muhtarlara seslenen Arslan, “Özellikle köylerimizde ve mahallelerimizde kamu hizmetlerinin takip edilmesi noktasında vatandaşın sorunlarının kamu idarelerine iletilmesi konusunda ciddi bir görev ifade ediyorsunuz. Özellikle bu yerel seçimler öncesinde belediye başkan seçimlerine giren insanlar hep bunu söylediler; Sayın Valim muhtarlık seçimi bizim seçimden daha ciddi yürüyor. Çok sayıda muhtar adayımız var. Kıyasıya bir demokratik ortamda mücadele var. Gerçekten güzel bir seçim geçirdik. Ben öncelikle gerek yeni seçilen arkadaşlara gerek devam eden arkadaşlara bu vesileyle tebriklerimi ifade etmek isterim. Siz değerli muhtarlarımıza bu programa katıldıkları için tebrik ediyorum.” dedi.(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir