• DOLAR 32.524
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2424.17
  • ...
Eyleme Katılan Aile Sayısı 72`ye Yükseldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR: Çocuklarının terör örgütünce kaçırıldığını iddia eden ailelerin, seslerini duyurmak için Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde başlattığı oturma eylemi sürüyor.

Diyarbakır`da 19 Mayıs`ta çocuklarının terör örgütünce kaçırıldığını iddia eden 2 ailenin başlattığı oturma eylemine destek her geçen gün büyüyor. Türkiye`nin birçok ilinde aynı acıyı yaşayan annelerin de destek vermesiyle eyleme katılan aile sayısı 72`ye yükseldi.

Erzurum, Muş, Batman, Van ve Siirt`ten gelen aileler de eyleme katıldıklarını duyurdu. Eylemde, anneler çocuklarının fotoğraflarını ellerinden düşürmeyerek, gözyaşı döküyor. Anneler, eylemleriyle biricik evlatlarına kavuşmanın hayalini kuruyor.

"Yıldız hemşire"den ailelere destek

Eşi şehit edilen ve kamuoyunda "Yıldız hemşire" olarak bilinen Yıldız Namdar da aileleri ziyaret etti. Namdar, gazetecilere yaptığı açıklamada, aileleri televizyondan izlediğini belirterek, annelerin çok samimi olduğunu söyledi.

Güneydoğu`daki insanlarla et ve tırnak gibi olduklarını ifade eden Namdar, şöyle konuştu:

"Buradaki insanlar acı yaşıyor. Üniversite kazanmış gitmiş, 13-14 yaşında çocuklar var. Bu çocukların hepsi pırıl pırıl. Bu çocuklar terör örgütü tarafından dağa götürülmüş. Eylem yapan insanlar terör örgütünü lanetleniyor. Çocuklarını istiyor. Çocuklarımızın elinde silah değil, kalem olsun diyorlar. BDP ve PKK`ya sesleniyoruz, yeter artık Kürt çocuklarıyla oynamayın artık."  

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir