• DOLAR 32.494
  • EURO 34.596
  • ALTIN 2476.937
  • ...
Toprak analizinde yeni sistem
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Şanlıurfa Ziraat Mühendisleri Odası, Şanlıurfa'da Toprak Laboratuvarlarının sorunlarını ve yeni geçilen merkezi sistemi konuşmak üzere bir  toplantı düzenledi. Toplantıda laboratuvarlar yeni merkezi sistem ile ilgili bilgilendirildi. Şanlıurfa'da bulunan 19 laboratuvar, ortak fiyat birliği kararı aldı.
 

Toplantıya, Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdür Yardımcıları Derviş Göçer, Zeyni Aktaş, Tarımsal Arazileri Değerlendirme Şube Müdürü Ahmet Karaca, Mühendis Recep Doblan ve Araştırma Toprak Laboratuvar Sorumlusu Abdullah Şakak katıldı.

Toplantıda; toprak laboratuvarların sorunları konuşuldu. Laboratuvarlar yeni sistemle ilgili bilgilendirildi. Yeni sisteme göre; toprak analiz laboratuvarlarının yapacağı bütün analizler Ankara'da Tarım Bakanlığının onayından geçecek. Ayrıca; Tarım Bakanlığı çiftçilere verilen analiz sonuçlarını bilgisayar ortamında sürekli kontrol edebilecek. Yeni sistemle daha kaliteli bir toprak analizi yapılması hedefleniyor.

 ZMO Urfa Şube Başkanı Ali Rıza Öztürkmen başkanlığında devam eden toplantının ikinci kısmında ise tüm laboratuvar sorumlularıyla 2014 yılı için 50 dönümü 48 TL olan analizin, alınan ortak kararla Şanlıurfa çiftçisi için 40 TL'den yapılacağı açıklandı.

Ziraat Mühendisleri Odası Şanlıurfa Şube Başkanı Ali Rıza Öztürkmen “İlimizdeki 19 yetkili toprak laboratuarımızla yeni sistemi değerlendirme toplantısına bilgilendirme amacıyla katılan Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürlüğüne teşekkür ederiz. ilimizdeki 19 laboratuvar yetkilisiyle ortak hareket etmek ve ilimizin bu sektörünün örnek olmasını sağlamak amacıyla prensip kararları aldık. Yeni sistemin kullanımına süratle geçerek daha örnek bir il olmayı hedefledik. İlimizdeki Laboratuvarlarla ortak fiyatımız 40 TL olacak, hiçbir şekilde fazla ya da eksik fiyat uygulanmayacaktır.” dedi.(Osman Gülebak-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir