• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
MAZLUM DER: `Yaşanan her iki olay endişe vericidir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Mardin’in Dargeçit ilçesinde PKK’lılar tarafından katledilen Mehmet Uğurtay ile HÜDA PAR Dicle İlçe Başkanı Ercan Alparslan’ın PKK’lılar tarafından kaçırılması olayı ile ilgili açıklama yapan Mazlum Der Diyarbakır Şubesi, söz konusu olayların endişe verici olduğunu söyledi.

“Bu hadiseler Kürtler ve tüm insanlık barışı için talihsizliktir”

Kürdistan’da bulunan her yapının ifade ve örgütlenme özgürlüğüne sahip olduğunun vurgulandığı basın açıklamasında, “Yaşanan her iki olay oldukça endişe vericidir. Kürt ve Kürdistan meselesine ilişkin hâlihazırda devam eden müzakere sürecinin yaşandığı şu günlerde öldürme ve kaçırma hadiselerinin hak iddia etme yöntemi olarak kullanılamaz. Yaşanan tüm süreçlerde şiddetin sorunların çözümünde çözüm aracı olarak kullanılması kabul edilemezdir. Kürdistan’da her yapı, örgüt, grup, sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti ifade ve örgütlenme özgürlüğüne sahiptir. Ve hak hiç kimse adına gasp edilemezdir. Olayı kim ya da hangi örgüt ne amaçla yapmış olursa yapsın bu menfur hadiseler Kürtlerin ve tüm insanlığın barışı için talihsizliktir. İnsanlar arasına ekilmek istenen bu nifak tohumunun yeşermesine izin verilmemesi için her kesimin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerekmektedir.” ifadelerine yer verildi.

“Olumsuz tecrübelerin yaşanmaması için her kesim elini taşın altına koymalıdır”

Açıklamada, provokasyonlara açık olan bu tarz olayların birçok karanlık odak tarafından kullanılmaya müsait zeminler oluşturduğuna dikkat çekilerek, “Bu zeminlerin bu güçler tarafından kullanılmaması için adalet, barış ve sağduyuya her zamankinden daha fazla ihtiyaç vardır. Ayrıca iddiaların, üzerinde yoğunlaştığı taraf, iddialar ile ilgili açıklamalar yapmalıdır. Bu olumsuz tecrübelerin yaşanmaması için üzerine sorumluluk düşen her kesim elini taşın altına koymalıdır. Aksi halde bu ve buna benzer olayların tekrarı halinde üzerine düşeni yapmayan kesimler de suç ortağı olacaklardır.” şeklinde belirtildi.

Açıklamada, HÜDA PAR camiasını hedef alan bu tarz tutumların doksanlı yıllardaki PKK-Hizbullah çatışmasını hatırlattığına da dikkat çekildi. (Hamza Adiyaman  - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir