• DOLAR 32.376
  • EURO 35.064
  • ALTIN 2325.797
  • ...
Kudüs`ün Özgürlüğüne Yürüyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL-  İHH, Mavi Marmara gemisine saldırının 4. yılında geminin yolcuları ve saldırıda hayatını kaybedenlerin aileleriyle Sultanahmet`ten Sarayburnu`na yürüyecek. Yürüyüşe Özgür Kudüs Platformu da bünyesinde bulunan üye dernekleri ile katılacak.

Vakıftan yapılan açıklamaya göre, yürüyüş, 31 Mayıs Cumartesi günü saat 17.00’da Sultanahmet’ten başlayarak Sarayburnu’na kadar gidilecek. Gazze Özgürlük Filosu`nun temsilcileri, olayda hayatını kaybedenlerin aileleri ile geminin yolcularının da hazır bulunacağı yürüyüş, Sultanahmet Meydanı`nda başlayacak, Sarayburnu`nda Mavi Marmara gemisinin denize açıldığı limanda sona erecek.

Açıklamada, Mavi Marmara gemisinin, tek bir insanın bile yardıma muhtaç yaşamak zorunda kalmasının insanlık onuruna aykırı bulunduğu için yola çıktığı belirtilerek, "İsrail`in 31 Mayıs 2010`da gerçekleştirdiği saldırıda şehit olan 10 insani yardım gönüllüsünün ve Mavi Marmara`nın misyonu, İsrail`in unutturma çabalarına rağmen adaletin, barışın, özgürlüğün sembolü olarak tüm dünyayı dolaşmaktadır" denildi.

YÜRÜYÜŞE ÖZGÜR KUDÜS PLATFORMU DA KATILIYOR

Yürüyüşe Özgür Kudüs Platformu da bünyesinde bulunan üye dernekleri ile katılımda bulunacak. Platform Başkanı Mehmet Eşin, “Kudüs ve Mescid-i Aksa Yürüyüşü”ne destek vereceklerini belirterek tüm Müslümanlara katılmaları çağrısında bulundu.

Konu ile ilgili açıklama yapan Özgür Kudüs Platformu Başkanı Mehmet Eşin, “Kudüs davası sadece Arapların, Türklerin, Kürtlerin değil bütün Müslümanların ve ümmetin ortak noktasıdır. Dolayısıyla Mavi Marmara gemisi de orada ambargo altında zulüm gören insanlara yardım götürmek amacı ile 70’e yakın ülkeden insanın katılımı ile yola çıktı. Bu yürüyüşte aynı zamanda Mavi Marmara gemisinde şehit olanları da unutmadığımızı haykıracağız. Bütün Müslümanları bu vahşetin yıldönümünde tepkilerini dile getirmesine çağırıyoruz. Bu olay Müslümanların Kudüs ve davasına, Müslümanların birliğine vahdetine vesile olur inşallah. Platform olarak kendi üye ve gönüllülerimizi, Kalbi Kudüs ve Mescid-i Aksa için atan herkesi yarın Sultanahmet meydanında olmaya davet ediyoruz. Hep beraber bütün STK ve Platformlar orada bulunarak ümmet şuurunu ve dayanışmasını göstermeliyiz.” diye konuştu. (Erkan Yavuz/ Enes Durmaz İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir