• DOLAR 32.573
  • EURO 34.97
  • ALTIN 2425.591
  • ...
Edebiyat Dünyasına Gençlerden Bir Katkı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- `Söz ve Kalem Dergisi` Hak ve adaleti ilan etme ve Halkı Hakk`a çağırma` şiarıyla yayın hayatına başladı. Derginin Yönetim Kurulu üyelerinden Muhammet Avcı gençliğin öneminden haberdar, gençliğini Allah yolunda sürdürmeyi hedef edinen zamanın Mus`ablarına, bir gençlik rehberi ve bir yol arkadaşı olmak gayesiyle yola çıktıklarını belirterek, "Söz ve Kalem Dergisi, farklı bir bakış açısıyla gençliğin ihtiyaçlarına cevap vermeyi kendine hedef ve amaç edinmiştir. Gerçekleri yazma üzerine okuyucularına hizmet etmeyi gaye edinen dergimiz bu ay itibariyle okuyucularıyla buluştu." şeklinde konuştu.

Derginin, bir süre "www.sozvekalem.com" adlı site üzerinden yayınladıktan sonra, dergi formatında değerli okuyucularıyla buluşturmayı hedeflediklerini kaydeden Muhammed Avcı,"Kasıtlı bir şekilde kendi öz değerlerinden ve İslami hakikatlerden uzaklaştırılmış olan toplumumuzun gençleriyle temiz ve saf şuur bahçesinde bir nebze de olsa beraber olmayı arzuladık. Bu minvalde bu yolda elimizi taşın altına koyduk."ifadelerini kullandı.

Dergiyi Herkes Okuyabilecek
Muhammed Avcı, derginin kapsamına açıklık getirerek,"Söz ve Kalem Dergisinin yönetim kurulu, yazar kadrosu ve değerli okuyucularımız hep beraber "Söz ve Kalem Camiası"nı oluşturmaktadır. Bu anlamda dergimizin başarısı için camia olarak hepimiz elimizden geleni yaparsak inanıyoruz ki çok güzel çalışmalar ortaya çıkacaktır. Dergimizin ana temasını gençlik konuları oluştururken, en genel anlamda 7`den 70`e herkes okuyabilecek ve kendinden bir şeyler bulabilecektir inşallah." dedi.

"Kendisini Endişe Sahibi Hisseden Herkesi Kucaklıyoruz"
Ayrıca derginin konu açısından geniş bir yelpazeye sahip olduğunu söyleyen Avcı, "Fikirsel yazılardan edebi yazılara, manevi hakikatlerden bilimsel hakikatlere, makaleden şiire, sanattan astronomiye, psikolojiden tıbba v.s. karikatürden mizaha kadar kısacası faydalı olduğuna inandığımız hemen her konudaki yazılarımızla okuyucularımızla buluşmak, hedeflerimiz arasındadır. Biz belli bir kitleye hitap etmek amacıyla bu işe el atmadık. Kendisini endişe sahibi hisseden herkesi kucaklıyoruz. "ifadelerinde bulundu.


Derginin kendi öz yazar kadrosuyla beraber okurlarının da göndereceği yazılara ve paylaşımlara yer verileceğini belirten Muhammed Avcı şöyle konuştu: "Bunun için buradan değerli okuyucularımızın da katkılarını beklediğimizi belirtmek isterim. Paylaşımlarını göndermek isteyen değerli okuyucularımız dergi@sozvekalem.com adresinden bize ulaşabilirler. Sonuç olarak şimdiden tüm camiamıza katkılarından dolayı teşekkür ediyor ve Allah`tan başarılar bahşetmesini diliyoruz. Çalışma bizden başarı Allah`tandır.

Ayetullah Turgut-İLKHA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir