• DOLAR 32.598
  • EURO 34.797
  • ALTIN 2496.163
  • ...
HÜDA PAR`dan Beklenen Açıklama Geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR  - Önceki gün, HÜDA PAR gönüllüsü Mehmet Uğurtay`ın Mardin Dargeçit ilçe merkezinde katledilmesi ve sonrasında HÜDA PAR Dicle ilçe temsilcisi Ercan Alparslan`ın PKK`lilerce kaçırılmasının ardından sert tepki gösteren Hüda Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, yaşanan olaylar ile ilgili olarak bu gün bir basın açıklaması düzenledi.

Süreç nedeniyle Kürdistan bölgesi PKK`ye teslim edilmiştir

PKK ve BDP`nin Kürdistan bölgesinde kendilerinden başka kimseye hayat hakkı tanımak istemediklerinin altını çizen Yapıcıoğlu, bir süredir yapılan saldırılarla da bu durumun söylemden eyleme geçirildiğine işaret etti.

Yapıcıoğlu,"Adına "çözüm süreci" denilen süreç nedeniyle Kürdistan bölgesi adeta kendilerine teslim edilmiştir. Bu nedenle istediklerini yapıyorlar. Bölgede sorumluluk üstlenebilecek birçok kişi ve kesimin de bu gidişatı engellemeye yönelik kayda değer bir girişimde bulunmadığını söyleyebilirim." ifadeleriyle çözüm sürecinin bölgede oluşturduğu duruma işaret etti.

"Lice`de silah kullanıldı ve öldürmek kastıyla ateş açıldı "

İki hafta öncesine kadar üyelerine ve kurumlarına yönelik taşlı, sopalı, molotoflu saldırıların  yapıldığını söyleyen Yapıcıoğlu, bu eylemlerin 16 Mayıs gecesi sonrası yerini silahla öldürme eylemlerine bıraktığını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: " Lice`de silah kullanıldı ve öldürmek kastıyla açılan ateşte biri kadın üç kişi yaralandı. 28 Mayıs Çarşamba günü bir kez daha silahlar konuşturuldu, bir kez daha kan aktı. Bu sefer can kaybı var. Son olarak da henüz Dargeçitte katledilen arkadaşımız defnedilmeden Dicle ilçe temsilcimiz Ercan Alparslan kaçırıldı."

"Aksi bir durumunda bölgede barış sürecinden bahsedilmesinin mümkün olmayacaktır"

Dicle ilçe başkanları Ercan Alpaslan`ın hemen serbest bırakılması gerektiğini söyleyen ve Yapıcıoğlu, bunun aksi bir durumunda bölgede barış sürecinden bahsedilmesinin mümkün olmayacağını söyledi.

Yapıcıoğlu, " Eğer serbest bırakılmaz veya kendisine bir zarar verilirse, bundan böyle barış sürecinden artık bahsedilemeyecektir. Şu ana kadar sorumluluk duygusuyla hareket ettik, halkın menfaatini gözettik. Huzur ortamı bozulmasın istedik. Ancak bu ortamı bozdular. Planlı ve kararlı bir şekilde işi bu noktaya getirdiler. Bundan sonra olacaklardan biz sorumlu değiliz." İfadelerini kullandı.

"Bu savaşı biz ilan etmedik"

Basın açıklaması sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Zekeriya Yapıcıoğlu, bir gazetecinin " Bu bir savaş ilanıdır şeklinde bir açıklamanız oldu. Halen bu noktada mısınız ? sorusunu cevaplarken; "bu savaşı biz ilan etmedik bizim tarafımızdan yapılmış bir savaş ilanı değildir." ifadelerini kullandı.

Yapıcıoğlu, "Cümlem şuanda benim önümde. Evet, bu bir savaş ilanıdır dedim. Bu savaşı biz ilan etmedik. Bizim tarafımızdan yapılmış bir savaş ilanı değildir. Cümlem aynen şudur. `Aslında bu bir savaş ilanıdır.  Fakat sözle dile getirmeye cesaret  edemedikleri savaş ilanı. Sözle hep siyaset yapmamamız gerektiğinden, kendilerinin hep siyaset yaptığından bahsediyorlar. Fakat alttan alta fiilli bir savaş ilanında bulunuyorlar. Buradaki kastım bu son saldırılarla PKK`nin bize silahlı bir savaş ilan ettiğini ifade etmekti. " dedi.  (Hasan Önalan  -İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir