• DOLAR 32.586
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2411.723
  • ...
TAR-DER 4. İstişare Toplantısı'nı Kızıltepe'de yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Merkezi Ankara’da bulunan Tarım Yayım ve Danışmanlık Hizmetleri Derneği (TAR-DER) Kızıltepe’deki bir otelin toplantı salonunda tarım danışmanlık hizmetini sunanlarla bir araya gelerek 4. İstişare Toplantısı’nı gerçekleştirdi.

Tarım Yayım ve Danışmanlık Hizmetleri Derneği Genel Başkanı Mehmet Sıdık Aydın, toplantı sonunda basın mensuplarına yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Tarımsal ve Danışmanlık Derneği olarak Türkiye genelinde 15 bin tarım danışmanlığı bulunduğu ülkemizde 2006 yılından beri bu hizmetleri bir araya getiren bir üst kuruluşun bir araya getirilmediğinden dolayı,  derneğin genel merkezini Ankara’da kurduk. Dernek olarak her hafta bir ildeki tarım danışmanlık hizmetini yürüten arkadaşlarla istişare toplantısını yapmaktayız. İlk toplantımızı Konya’da 2. Antalya’da 3. Aydın’da 4. ise Mardin’in Kızıltepe ilçesinde yaptık. Toplantımıza Mardin’de tarım danışmanlığı hizmetleri yapan arkadaşlarımız katıldılar. Tarım danışmanlık hizmetlerinin mevcut sorunları hakkında bilgi alışverişinde bulunduk. Sistemin kalitesini artırması için neler yapılması hakkında danışman arkadaşlarla bir bilgi alışverişimiz oldu. Katılımdan memnun kaldık. Toplantıya Tarım danışmanlık hizmetini sunan yüzde 70-80 civarında katılım sağlandı. Diğer illere göre Mardin’in bu konudaki duyarlılığı gerçekten güzel.” dedi.

Kızıltepe’de uzman tarım danışmanlık şirketi sahibi Mehmet Sait Aydoğan ise, bu toplantıların çiftçilere çok faydalı olduğunu belirterek, “Çiftçilerin daha verimli ve kaliteli ürün elde etmek amacıyla şirketimizde 6 uzman mühendisle hizmet sunuyoruz. Her bir mühendisimiz 50 çiftçiyi tarlalarında ziyaret ederek, ürünlerin nasıl yetiştirileceği ile ilgili bilgilendiriyor. Mahsulün nasıl sulanacağı ne zaman suyunun kesileceği ilaçlamanın nasıl ne zaman yapılacağıyla ilgili çiftçiler bilgilendiriliyor.”şeklinde konuştu. (Mehmet Aslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir