• DOLAR 32.478
  • EURO 34.942
  • ALTIN 2428.724
  • ...
Buca Müftülüğü Engellilere Sahip Çıkıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İZMİR - Yapılan araştırmalara göre; Türkiye`de nüfusun yaklaşık yüzde 13`ü herhangi bir sebepten dolayı engelli hastasıdır. İzmir`de yaşamakta olan engelli sayısı ise yaklaşık 350 - 400 bin civarındadır. Bundan dolayı engellilerin yaşamlarını kolaylaştırmak amacıyla çeşitli çalışmalar yapılmaktadır. İşte bu yönde çalışmalarda bulunan kurumlardan birisi de Buca Müftülüğü`dür. Müftülük hazırladığı projelerle engellillere destek olmaya çalışıyor. Buca Müftüsü Âdem Gülmek, yaptıkları çalışmalar hakkında bize açıklamalarda bulundu.

Yaptıkları çalışmalar için ilk olarak Avni Naili Limboz Camisini pilot camii olarak seçtiklerini belirten Adem Gülmek, Özel Destek Din Hizmetleri Projesi kapsamında bu Camide yapılan vaazlar ve hutbelerde işitme engelliler için işaret dilini kullandıklarını, engelli vatandaşlar için tuvalet, asansör vb. kolaylıklar yaptıklarını söyledi. Bu projeyle; öncellikli olarak İslam dinin inanç, ibadet, ahlak esaslarını İzmir ilindeki engellilere anlatmayı ve engellilerin din hizmetlerine dair ihtiyaç ve beklentilerini karşılamayı hedeflediklerini belirten Gülmek; bu nedenle Müftülük personeline işaret dilini öğrenmeleri eğitim verileceğini söyledi.

"Yaşayan Cami" projesi ile Camilerin 7 gün gündüz-gece açık kalacağını ve vatandaşlara yönelik çeşitli programlar yapılacağını belirten Gülmek, Camilerde kütüphaneler kurulacağını ve İlköğretim-Lise öğrencilerinin bundan yararlanacağını belirtti.

İlyas Yıldız - İLKHA


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir