• DOLAR 32.583
  • EURO 34.999
  • ALTIN 2421.797
  • ...
ŞURO: Balıklıgöl piknik alanı olmasın
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Balıklıgöl, havaların ısınmasıyla beraber piknik yapmak isteyen birçok kişinin akınına uğraması Şanlıurfa Bölgesel Turist Rehberleri Odası'nı (ŞURO) harekete geçirdi. ŞURO Başkanı Kamil Türkmen, Balıklıgöl’de oluşan yoğunluğun giderilmesinin, girişe konulacak turnikelerle mümkün olacağını söyledi.

Hafta sonu günlerinde çoğu ailenin gelip oturarak zaman geçirdiği Balıklıgöl’de turistlere yer kalmadığına vurgu yapan Türkmen, “Balıklıgöl’de özellikle hafta sonu günlerinde oluşan yoğunluk nedeniyle, buraya gelen turistler rahatlıkla gezemiyor, bu yüzden girişe turnikelerin konulması gerekiyor” dedi.

Balıklıgöl’ün mesire alanı olmaktan çıkartılması gerektiğini dile getiren Türkmen, “Bu konuda özellikle belediyemizin, turizm zabıtalarını harekete geçirerek, bu bölgede piknik tarzı oturan misafirleri engellemeli, bu insanların yiyecek içecek ihtiyacını başka parklarda karşılamalıdır. Balıklıgöl, bir ören yeri, bir ziyaret yeri olarak algılanmalıdır.Piknik yapmak isteyenler başka alanları kullanmalıdır. Bu nedenle giriş ve çıkışlara turnikelerin yerleştirilmeli ve kontrollü bir şekilde girişler yapılmalıdır” şeklinde konuştu.  (Sedat Kuşulay- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir