• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Pakistan`da Sel: Dört Milyon Kişi...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Pakistan geçtiğimiz yıl olduğu gibi yine sel felaketine maruz kaldı. Şiddetli yağışlar sonucu 200’den fazla kişi hayatını kaybetti, milyonlarca kişi de evlerini terketmek zorunda kaldı. 1 milyon 200 bin evin kullanılamaz hale geldiği felakette 700 bin hektar ekili ürün de tahrip oldu.

Sel zedeler yardım çağrısında bulundu:

Sel nedeniyle suların çok kirlendiğini dile getiren selzedeler. "Yiyecek hiç birşey yok. Bazen iki bazen üç gün hiç birşey yemiyoruz. Yemek yapmak için de ateş yok,” açıklamasıın yaptı.

DÖRT MİLYON KİŞİ EVLERİNİ TERK ETTİ

Pakistan`ı geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da sel vurdu. Son felakette 200`den fazla kişi hayatını kaybetti, 4 milyondan fazla kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı.

Pakistan`ın Ankara Büyükelçiliği`nden yapılan açıklamada, "Pakistan hükümeti, selden etkilenen bölgelerde tam teşekküllü kurtarma ve yardım operasyonu başlattı. Felaketin ölçeği ve büyüklüğü göz önüne alındığında, dostların ve uluslararası toplumun yardımının gerektiği gözükmektedir. Selzedeler açık havada kurulan kamplarında acil yardım bekliyorlar." denildi.

Pakistan hükümetinin, Türk hükümetinin ve kardeş halkının 2010 yılında selzedelere yaptığı cömert yardımlar için müteşekkir olduğu belirtilen açıklamada, "Pakistan halkının bu zor zamanında, bir kez daha Türk hükümetinden ve halkından yardımlarını esirgememelerini rica ediyoruz." ifadelerine yer verildi.

Acil ihtiyaç duyulan malzemelerin başında su geçirmez çadır, gıda maddeleri, su arıtma tabletleri/sistemleri ve ilaçlar geliyor. Pakistan Büyükelçiliği, aşağıdaki hesap numaralarından yardım kabul ediyor

Dünya Bülteni

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir