• DOLAR 32.338
  • EURO 35.134
  • ALTIN 2302.013
  • ...
Kenya`da Çatışma: 20 Ölü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Wajir Valisi Ahmed Abdullah, yaptığı açıklamada, çatışmanın, Mandera ile Wajir illeri arasındaki sınırda yer alan Gavana köyünde, Gary ve Digodia kabileleri arasında çıktığını belirtti.

Abdullah, "Gavana köyündeki Digodia kabilesi mensubu silahlı kişiler, kabilelerinden öldürülen 2 kişinin intikamını almak için silahlı saldırı düzenledi. Saldırı sonucunda çoğunluğu intikam saldırısına katılanlardan olmak üzere 12 kişi hayatını kaybetti. Saldırıda yaralanan 8 kişi de kaldırıldıkları hastanede hayatını kaybetti. Ağır yaralı 1 kişi ise tedavi için başkent Nayrobi`ye sevk edilecek" dedi.

Vali Abdullah, bölgede Somalili kabileler arasındaki çatışmaların kontrolden çıkabilecek seviyeye gelebileceğini dile getirerek, "Bölgede kabileler arası çatışmalar yeni değil ancak şimdi ağır silahların kullanıldığını görüyoruz" diye konuştu.

Yerel bir poliklinikte çalışan Adn Osman da Mandera kentine gittiği esnada çatışmalara denk geldiğini ve yerde 11 ceset gördüğünü dile getirdi.

Osman, "Çatışma çok şiddetliydi, köylülerin çoğu hayatta kalabilmek için çalılıklara kaçtı. Biz de Mandera`ya gitmek için başka yol aramak zorunda kaldık" diye konuştu.

İki kabile arasında daha önce su ve otlak konularındaki anlaşmazlık nedeniyle çatışmalar yaşanmıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir