• DOLAR 32.638
  • EURO 34.781
  • ALTIN 2497.947
  • ...
Yenişehir ilçesinde 5 bin 750 öğrenci Kur'an eğitimi aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır Yenişehir İlçe Müftülüğü tarafından 4 ay bir süreyle düzenlenen Kur’an kurslarından mezun olan 5 bin 750 öğrenciye  yönelik, ‘Kuran’ı Kerim’i okuma ve yaşatma’ konulu  konferans  verildi.

Kur’an’ı Kerim tilavetiyle başlayan konferansta kısa bir konuşma yapan Kayseri İl müftüsü Ali Maraşligil, “İslam ümmetti olarak hangi ülkede,  hangi renkte, hangi dilde, hangi millette olursanız olun, ümmeti Muhammed olarak sizler, toplu bir şekilde olduğunuz müddetçe ve iman ettiğiniz müddetçe, en yüce millet olacaksınız. Dünyada iki millet var, biri küfür milleti biriside İslam ümmetidir.” dedi.

Eski dönemlerde doğru dürüst Fatiha okumasını bilmeyen imamların olduğunu belirten Maraşligil, “Çok açı bir fetret dönemi geçirdik ama, bugün Allah’a şükürler olsun. 2006 yılında biz göreve başladığımız zaman, bu koca Diyarbakır’da 8 tane Kuran kursu vardı geldiğimiz vakit, 70 tane Kuran kursu hedefledik çok derin uğraşlarımıza rağmen, 30 tane açabildik ve o samimiyet çığ gibi büyüdü ve bugün 100 taneye ulaştı Kuran kurslarımız.” diyerek sözlerine son verdi.

İLKHA muhabirine  konferansla  ilgili değerlendirmelerde bulunan Yenişehir ilçe Müftüsü Alaeddin Bozkurt , “Bu program 2013- 2014 eğitim öğretim yılı sonu münasebetiyle bizim Yenişehir Müftülüğüne bağlı 40 tane C grubu, 48 tane de D gurubu Kur’an kurslarımız var. Bu kurslarımızda yıl boyunca toplam 5 bin 750 tane Kur’an eğitimi alan öğrencimiz var. Her sene olduğu gibi bu sene  de, bu öğrencilerimizi motive etme amacıyla, 20 gün sonra yaz Kur’an kursumuz başlayacak. Biz yaz Kur’an kursu başlamadan önce bir teşvik olsun diye her sene sonunda bir ödül töreni düzenliyoruz.” diye konuştu.

Bu sene ödül töreni ile birlikte, aynı zamanda öğrencilere bilgilendirme semineri verdiklerini belirten Bozkurt, “Sene sonu programımızı, Kur’an’ı anlama ve yaşama ile ilgili bir konferansla bitirmek istedik. Umarım ki bu konferansımız hayırlara vesile olur.” dedi.

Konferans, Hz Sümeyye Kur’an Kursu öğrencilerinin ilahiler seslendirmelerinin erdından, yapılan dua ile son buldu. (Yakup Moğulgani - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir