• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Demirtaş`tan İlginç İddia
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, seçim çalışmaları kapsamında geldiği Güroymak’ta halka yaptığı konuşmada,  PKK tarafından çocuğu dağa kaçırılan annenin kendinden özür dilediğini iddia etti.

Diyarbakır Belediyesi önünde oturma eylemi başlatan aileler hakkında konuşan Demirtaş, “Dün Diyarbakır’da bir anne, benim ve arkadaşlarım için ‘Onlar çocuklarını Amerika’da okutuyorlar, bizim çocuklarımızı ise dağa gönderiyorlar.’ dediği için bizden özür diledi. ‘Bana yanlış bilgi vermişler, ben bu yanlıştan dolayı sizlerden özür diliyorum.’ dedi.” ifadelerini kullandı.

Hiçbir BDP’linin çocuğunun Amerika’da okumadığını iddia eden Demirtaş; Başbakan Erdoğan’ın, “O çocukları getireceksiniz!” açıklamasını da siyaset malzemesi olarak yorumladı.

Başbakanın Ağrı’da yaptığı mitingte, ‘Çadır kurarak kaçırılan çocuklarınızı isteyin’ söylemlerinden rahatsızlık duyan Demirtaş, “Bizler o çocukların getirilmesi için çalışıyoruz” dedi.

Öte yandan; Çocukları dağa kaçırılan ailelerin baskısı üzerine Demirtaş, ailelerle görüşmek zorunda kalmıştı. Bu görüşmenin basına kapalı olarak gerçekleştirilmesi ise akıllarda soru işareti oluşturmuştu.

(Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir