• DOLAR 32.596
  • EURO 34.825
  • ALTIN 2510.073
  • ...
`Neden Şam`ı Terk Ettin? Diyerek İşkence Ettiler`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA – Mardin’de ikamet eden ailesini ziyaret etmek Şam’dan Tel Abyad Sınır Kapısı’na gelen 29 yaşındaki Suriye uyruklu Beşir Muhammed isimli gencin, gümrük kapısında kontrol yapan IŞİD birlikleri tarafından gözaltına alınarak işkence edildiği iddia edildi.

Bugün öğlen saatlerinde Akçakale Devlet Hastanesine getirilen Beşir Muhammed, vücudunda oluşan derin işkence yaraları sebebiyle tedavi altına alındı.

Hastanede gördüğü tedavinin ardından İlke Haber Ajansı muhabirine konuşan Beşir Muhammed, “Mardin’de ikamet eden ailemi ziyaret etmek için dün Şam’dan Tel Abyad Sınır Kapısına geldim. Burada beni durduran IŞİD mensupları, ‘Neden Türkiye’ye gidiyorsun, niçin Şam’ı terk ettin?’ diyerek beni sorguladılar. Beni kollarımdan asarak yüzlerce kırbaç vurdular. Ben de sadece Türkiye’de bulunan ailemin yanına gitmek için geldiğimi söylediğim. Bana uzun süre işkence yaptıktan sonra bıraktılar.” şeklinde konuştu.

Öte yandan; Beşir Muhammed’in Akçakale Devlet Hastanesine getirildiğini duyan ailesi, genci kendi imkanları ile Şanlıurfa’daki başka bir hastaneye götürdüler.

  (İbrahim Yılmaz-İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir