• DOLAR 32.603
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2415.147
  • ...
Ağrı'da oylar 15 defa mı sayıldı?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI – Seçim çalışmalarını yürütmek ve bazı ziyaretlerde bulunmak için AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek partisinin Ağrı il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Ağrı, Yalova ve bazı ilçelerde seçim çalışmalarının olduğunu ifade eden AK Parti Genel Sekreteri İpek dün Başbakan Erdoğan’ında katıldığı mitingde parti aleyhine slogan atan şahıslar hakkında da değerlendirmede bulunarak, "Dün mitingimiz devam ederken, anlaşılan yönlendirilmiş, planlanmış bir kısım genç, 150 kişi arka taraftan miting alanına doğru slogan atanlar oldu. Onlar demokrasiyi, henüz tanımını dahi anlayamamış hem onlar hem de onları yönlendirenler anlayamamış. Seçimi ve amacını, sonucunun, neye yaradığını anlayamamış insanların yaptığı bir faaliyetti. Orada mitingde bulunan Ağrı halkı, gayet soğukkanlı davranarak onlara hiç cevap vermedi ve mitingimiz güzel bir şekilde sonuçlandı" dedi.

İpek, oyların 15 kez sayıldığı yönündeki iddialar hakkında da konuşarak, iddiaların kesinlikle doğru olmadığını belirtti.

İpek daha sonra, "İtiraz üzerine seçim iptal edilmiştir. 196 sandığın tamamı dahi sayılmamıştır” ifadelerini kullandı.

İpek, bir gazetecinin, yırtılan torbalar hakkındaki soruya ise “Bir yırtık çuval varsa madem, BDP bundan şüphe duyuyorsa aslında BDP'nin suç duyurusunda bulunması gerekmez miydi? Çünkü yırtık çuvalı kendileri ortaya çıkardı. Bu bir mizansenin, oyunun bir parçası olabilir. Bilemiyoruz. Madem böyle bir yırtık çuval daha önce yoktu, ne zaman ortaya çıkıyor. Ak Parti öne geçtikten sonra yırtık çuvalı ortaya çıkaran BDP aynı zamanda suç duyurusunda da bulunmuyor. Ta ki Ak Parti'nin öne geçtiğini görerek, bu çuvalı ortaya çıkarıyor ve bunu gerekçe göstererek, seçimi iptal ettiriyor.""diye konuştu.

Ak Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın ise, " Elektrik borçlarından gecikme faizlerinden Ağrılı kardeşlerimizin talebi vardı. Ağrı'nın ile diğer illeri de kapsayacak şekilde 8 ilde de 31 Temmuz'a kadar müracaat etmeleri halinde anaparalarını ödemeleri halinde bu gecikme faizi uygulanmayacak. Geçmişe dönük borçlara ilişkin olarak faiz affı getirilmiş oldu. Bu da Ağılı’nın talebi üzerine oldu." İfadelerini kaydetti. (Ömer Adıgüzel - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir