• DOLAR 32.505
  • EURO 34.975
  • ALTIN 2430.19
  • ...
Tarsus'ta ailelerin kanlı kavgası barışla sonuçlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN-Tarsus Tozkoparan Zahit Mahallesinde ikamet eden ve akraba olan İnan aileleri arasında çıkan tartışma kısa sürede silahlı kavgaya dönüşmüş ve 2’si polis 11 kişi çeşitli yerlerinden yaralanmıştı.

Yaşanan silahlı kavganın ardından, olayın tekrar büyümemesi için Tarsus İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri mahallede geniş güvenlik önlemleri alırken, STK’lar, kanaat önderleri, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve ilçe müftülüğü daha fazla kan akmaması için aile fertleriyle görüşerek husumete son verilmesini sağladı.

Tozkoparan Zahit Mahallesinde düzenlenen barış töreninde konuşan İlçe Müftü Vekili Mikayil Tayşan, Müslümanların kardeş olduğunu ve şeytanın bu kardeşliği bozmaya çalıştığını söyledi.

Tayşan, “ Yüce Rabbimiz Kur’an da ‘İman edenler Kardeştirler’ diye buyuruyor. Rabbimiz Müslümanları kardeş ilan ederken, ırkına bakmaz, devletine bakmaz, rengine, dilini ve şekline bakmaz. Bütün Müslümanlar kardeştir. Bizler Müslüman olarak bu dünya da kardeşçe yaşarken aslında Müslüman olmayanlarla da çok iyi ve kardeşçe yaşamamız gerekir. Çünkü Hz. Ali bir sözünde, ‘Yeryüzündeki insanlar ya dinde kardeşimdir, ya da yaratılışta kardeşimdir’ diye buyuruyor. Bu sebeple burada akrabalar arasında tatsız bir olay yaşandı. Aklıselim sahibi insanların devreye girmesiyle her iki ailede şeytanın yüzüne tükürmüştür. İnsanlar ölmesin, insanın kanı üzerinde huzur aramak isteyenlere Allah fırsat vermesin”  dedi.

Kanaat önderlerinin ailelerin gençlerine verdiği nasihatlerden sonra yapılan duanın ardından husumetli ailelerin fertleri, birbirlerine sarılıp barıştı. (A. Hakim Kurt-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir