• DOLAR 32.523
  • EURO 34.792
  • ALTIN 2422.288
  • ...
Van'da beslenme dostu okul programı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programının, okullarda Obezite ile Mücadelede Yeterli ve Dengeli Beslenme ile Düzenli Fiziksel Aktivite Alışkanlığının Kazandırılması başlığı kapsamında, Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ortak yürütülen Beslenme Dostu Okul Programı Galası Selahaddin-i Eyyübi Anadolu Lisesi konferans salonunda yapıldı.

Şölene İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasetttin Kırekin ve Van Halk Sağlığı Müdürü Dr.Yakup İmren, müdür yardımcıları, ilçe milli eğitim müdürleri, şube müdürleri çok sayıda okuldan idareci, öğretmen, öğrenci ve veli katıldı.

Van Halk Sağlığı Müdürü İmren, Sağlık Bakanlığı tarafından 2014 yılının hareketli hayat ve obezite ile mücadele yılı olarak ilan edildiğini belirterek, Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak 2014 yılı ve sonrası için çağın hastalığı haline gelen hareketsiz hayatı, hareketli hayat haline getirmek istediklerini söyledi.

Obezite ile mücadele etmek çerçevesinde öncelikli olarak çevrelerini amaçladıklarını vurgulayan İmren, “Ağaç yaş iken eğitilir mantığıyla öncelikli olarak kendi çocuklarımızdan başlayarak, Van’da ki ilköğretim okullarımızdan başladık. Bu konu hakkında İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gerekli bilgilendirmelerde bulunduk. Bazı okullarımız bu konuda bizlere müracaat etti. Bu gün üç tane okulumuz bu başarıyı elde ederek, kendilerini ispatladılar. Kendilerini kutluyor, diğer tüm okullarımızın da bu projeye katılımlarını bekliyoruz” diyerek konunun önemine vurgu yaptı.

Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin konuşmasında yeterli ve dengeli beslenmeye özellikle büyüme ve gelişmenin en önemli evrelerinin yaşandığı okullarda daha çok önem verilmesi gerektiğini ifade etti.

Şölen programı proje kapsamındaki okul öğrencileri, fiziksel aktive ve sağlıklı beslenme standları, “Sağlıklı Beslenmede 4 Besin Grubu” temalı sunumları, beslenme dostu kıyafetleri ve beslenme önerileri içeren seslendirmeleri ile programı renklendirdi.

Program, projede emeği geçen okullara plaket verilmesi ile son buldu. (Hacı Yılmaz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir