• DOLAR 32.372
  • EURO 34.984
  • ALTIN 2325.69
  • ...
DEDAŞ, bilgilendirme toplantsı düzenledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Elektrik borcu olan çiftçilere tarımsal destekleme yapılmayacağının açıklanmasıyla birlikte çiftçilerin, yolları kapatarak Dijle Elektrik Dağıtım Şirketi'ne tepki göstermesinin ardından, DEDAŞ yetkilileri bir bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Bir otelde saat 10.00’te düzenlenen toplantıya DEDAŞ Genel Sözcüsü Gökay Üstün, DEPSAŞ Şanlıurfa İl Müdürü Şükrü Bereket ve Dedaş Medya İletişim Danşmanı Atilla Korkmaz katıldı.

Toplantıda elektrik kesintilerine, tarımsal destekleme kesintisi ve indirim kampanyası gibi birçok konu hakkında bilgi verildi.

Tarımsal sulamada elektrik enerjisinin yoğun biçimde kullanıldığı Güneydoğu Anadolu bölgesinde elektrik borcu bulunan çiftler için kampanya başlattıklarını belirten Üstün, bu kampanya kapsamında yüzde 75 indirim yapıldığını ifade etti.

DEDAŞ olarak Çiftçi kayıt Sistemi (ÇKS) veri tabanı ve uydu görüntülerinden faydalanılarak bölgede elektrik borcu bulunan çiftçileri belirlediklerini Üstün, 2014 yılında Bakanlar Kurulunun aldığı karar gereği sulama borcu bulunan çiftçilere tarımsal destekleme yapılmayacağını belirtti.

Üstün, Tarımsal desteklemelerin ödenmeye başlanmasıyla beraber oluşabilecek sorunları gidermek için Diyarbakır, Şanlıurfa ve Mardin’de birer 'Tarımsal Sulama İletişim Merkezi' kurduklarını söyledi.

Yaşanan elektirk kesintileri ile ilgili sorulan bir soru üzerine konuşan Üstün, kesintilerin aşırı yüklenmeden dolayı oluşan arızalardan kaynaklandığını söyledi. (Sedat Kuşulay-İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir