• DOLAR 32.372
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2325.61
  • ...
YYÜ'de Kimya çalıştayı başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirilen “Uluslararası Katılımlı Ulusal I. Hesaplamalı Kimya Çalıştayı” yapılan açılış töreni ile başladı. İlki düzenlenen çalıştaya 17 Üniversiteden yaklaşık 70 akademisyen katıldı.

Hesaplamalı kimya alanında çalışan akademisyenleri bir araya getirmeyi amaçlayan ve 3 gün sürecek çalıştayda 11 sözlü sunum, 61 poster sunumu yapılacak.

YYÜ Prof. Dr. Cengiz Andiç Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen açılış töreni İstiklal Marşının okunması ile başladı. İlk konuşmayı yapan Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Selçuk Gümüş, Hesaplamalı Kimya alanında çalışan akademisyenlerin daha önce başka başlıklar altında düzenlenen etkinliklerde bir araya geldiğini ama ilk defa kendi alanları ile ilgili bir çalıştayda bir araya geldiğini ifade etti.

YYÜ Fen Fakültesi Kimya Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Tunç tarafından yapılan ve YYÜ Kimya Bölümü hakkında bilgiler verdiği konuşmanın ardından kürsüye çıkan YYÜ Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemil Tunç ise, “Temel bilimler teknoloji ile uygulandığı zaman birbirlerine ivme kazandırırlar. Ancak son yıllarda hepinizin malumu temel bilimlere olan ilgi ülkemizde azalmaktadır. Böyle bakıldığında ülkemizin üretim yapısındaki sorunlardan kurtulmasının kolay olmayacağı anlaşılmaktadır. Bu gün dünyada ekonomik yapıya bakıldığında araştırma-geliştirme faaliyetlerinin önemi ortaya çıkmaktadır. Dünyada temel bilimler mezunları dünya çapında firmalarda çalışıyor. Ama ülkemizde temel bilimler mezunlarının iş olanakları çok kısıtlı. Umarım ki, ülkemizde temel bilimler hak ettiği yeri en kısa sürede alır. Bu çalıştayın başarılı geçmesini temenni ediyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Viktorya Aviyente tarafından sunulan “Organik Tepkimelerde Stereoseçiciliğin Modellenmesi” başlıklı sunu ile devam eden çalıştay 3. gün yapılacak geziler ile son bulacak.

Açılış törenine YYÜ Rektör Vekili Ahmet Kazankaya, YYÜ Özel Kalem Müdürü Doç. Dr. Yusuf Uzun, katılımcılar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.  (Hacı Yılmaz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir