• DOLAR 32.342
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2322.298
  • ...
Vali Cengiz'e hüzünlü veda gecesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN –  Son valiler kararnamesi ile merkez valisi olarak tayini çıkan Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz’in veda ziyaretleri sürürken, Mardin Valiliği de veda gecesi düzenledi.

Özel bir otelde dün akşam saat: 20.00’de düzenlenen veda gecesinde; vali yardımcıları, kaymakamlar, il ve ilçe belediye başkanları, kurum müdürleri, , oda başkanları, basın mensupları, STK temsilcileri, iş adamları ve valilik personeli Vali Cengiz ile vedalaştı.

Yemekli veda gecesinde Vali Cengiz’in öz geçmişi okunduktan sonra bir yıllık süre zarfında yaptığı çalışmaları konu alan sinevizyon gösterimi sunuldu.

“Umarım Mardin için bu değişiklik hayırlara vesile olur”

Geçen 27 Mayıs’ta Mardin’e atandığını hatırlatan Vali Cengiz, “Dolayısıyla bugün Mardin’de göreve başlamamın birinci yılı… Bir yıl uzun süre mi, valilik görevi için kısa bir süre doğrusu. Sinop Valisi iken İçişleri Bakanımız Sayın Muammer Güler Bey, bir gün telefon etti ve kararnameyi yazdırdık, Köşk’e onay için gönderildi. ‘Mardin’de birlikte çalışacağız’ dedi. Böyle haber aldım. Ondan önce Bursa Kaymakamı iken Sinop’a atandığımı İçişleri Bakanımız Sayın Beşir Atalay’dan öğrendim. Bu örneklerde olduğu gibi Aydın Valisi iken kararname yayımlandıktan sonra öğrendim. Bu yüzden merkez valiliğine olarak atamayı saygıyla karşılıyorum. Umarım Mardin için bu değişiklik hayırlara vesile olur. Yeni valimizin de uzun yıllardır tanıyorum, çok değerli bir insan, çok değerli bir dostum. Bizden çok daha başarılı olacak. Hayırlı hizmetlere imza atacaktır. Bir yılda en karlı çıkan ben denizim. Benim bu kadar dostum yoktu, bu kadar Mardin’de sevdiğim ve de sevildiğim insan yoktu.  Bunu en büyük kazanç olarak görüyorum. Daha önce başlatılmış projelerin inşaatlarının devamı konusunda arkadaşlarımızla beraber, heyet halinde, ekip halinde, kamu hizmetlerinin yürütülmesi hızlandırılması ve etkili bir şekilde sürdürülmesi konusunda gayret sarf ettik. Ama en önemlisi maddi yatırımlar kadar gönül yatırımlarına da özen gösterdik. Bölgemiz insanının daha fazla kucaklanmaya, sıcaklığa, hoşgörüye ve sevgiye ihtiyacı olduğunu gayet iyi biliyorum. 5 sene Van’da çalıştım, Van’daki aldığım lezzeti, tadı damağımda kaldı. Gerçekten Güneydoğu Anadolu Bölgesi insanının samimiyet perverliğini, vefasını, sıcaklığını gayet iyi biliyorum.” dedi. Vali Cengiz, konuşmasının sonunda katılımcılardan helallik diledi.

Kızıltepe’den bir anekdot

Daha sonra ilçe kaymakamları adına Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş bir konuşma yaptı. Kaymakam Ermiş konuşmasında, “Sayın Valimizin bir yıl içerisinde yaptığı hizmetleri anlatmaya kalksam programın süresi yetmez. Sayın Valimiz bir gün Kızıltepe’ye yaptığı ziyaret sırasında Özgürlük Meydanı’nda yüzlerce vatandaşımız etrafını sarmış, istek ve şikâyetlerini anlatırken 3.5 saat güneşin altında ayakta tek tek not almıştı. Ve yine orada bulunan bir vatandaşımız ‘Bu kalabalık neyin nesi’ diye sorunca ve ‘Vali Bey burada’ cevabını alına, ‘Hadi be! Buraya vali mi gelir?’ şeklinde tepki vermişti. Ama maalesef vatandaşımız o tepkisinde haklıydı, çünkü ilk defa bir vali o meydana inmişti.” ifadelerini kullandı.    

İş adamları adına Mardin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Ali Tutaşı ve STK temsilcileri adına Kızıltepe STK Platformu Başkanı M. Şerif Öter de birer konuşma yaparak duygularını dile getirdiler.

“Demek ki; siyasetçilerin boş bıraktığı alanlara fazla girmemek gerekiyormuş”

Konuşmaların ardından Vali Cengiz’e çeşitli hediyeler ve plaketler verildi. Mardin LİFE Gazetesi adına Vali Cengiz’e plaket veren gazetenin yazı işleri müdürü A. Kadir Üründü, “Aslında bugün hepimiz hüzünlü bir gece yaşıyoruz ve bir valimizi daha merkeze uğurluyoruz. Şu başarı denilen şeyi bilen var mı? Şu başarıyı ölçen bir termometre, ölçüm cihazı gören veya bilen var mı? Son 3 dönemdir valilerimiz merkeze uğurlanıyor. Bu valilerimizin arasından makamından çıkmayanlarda oldu, makamına oturmayanlarda oldu. Devletin yasalarında ‘Bilgi Edinme’ diye bir şey var, doğrusu bir gazeteci olarak sayın valimizin neden merkeze alındığını bilmek istiyorum. Geçen bir arkadaşımız bir yazı yazdı ve dedi ki; ‘Kızıltepe Valisini kaybetti.’ Bir yılda 70-60 defa bir vali o ilçeye gidiyorsa o ilçe gerçekten valisini kaybetmiştir. Ana dili sevgi olan Mardin’de valimiz bir şemsiye açmıştı ve o şemsiyenin altında her kese yetecek yer vardı, ama demek ki o şemsiye bize dar geldi. Yolun açık olsun diyoruz, demek ki sayın valim; siyasetçilerin boş bıraktığı alanlara fazla girmemek gerekiyormuş, alan daralttınız, rol kaptınız. Bundan sonrası için de gelen valimize ona göre davransın diyoruz.” dedi. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir