• DOLAR 32.607
  • EURO 34.769
  • ALTIN 2497.003
  • ...
"Türkiye'de her yıl 120 bin kişi sigaradan ölüyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Yeşilay İl Temsilcisi Şehmus Temiz, 31 Mayıs “Dünya Sigarasız Günü” nedeniyle yazılı basın açıklaması yaptı. Sigaranın dünyanın genelinde her yıl 5,4 milyon insanın ölümüne sebep olduğunu belirten Temiz, “Dünya genelinde her yıl 5,4 milyon insanın ölümüne neden olan sigara, en büyük kitle imha silahıdır.”şeklinde konuştu.

Temiz, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Bu gerçeklikten yola çıkan Dünya Sağlık Örgütü (WHO) her yıl 31 Mayıs’ı “Dünya Sigarasız Günü” olarak kutlayıp, 24 saatliğine de olsa insanları sigaradan uzaklaştırıp, sigarayla olan bağı zayıflatmaya çalışmaktadır.” dedi.

Ülkede de her yıl 120 bin insanın sigara kaynaklı hastalıklardan öldüğünü vurgulayan Temiz, “Bu, günde 300 kişi demektir. Unutmamak gerekir ki bu ölenler sigarayı çiğnemiyor, tüm tiryakiler gibi zevkine tüttürüyorlardı. Tiryakiler her ne kadar bu gerçekliği kabul etmeseler de her gün binlercesi hastanelere koşup, milyarlarca lira masraf etmekte, bazıları ilaca veya makineye bağlı yaşamakta, üç yüzü ise tabut içerisinde evine dönmektedir. Bu kötülüğü kendimize, evlatlarımıza ve ülkemize yapmayalım. 31 Mayıs’ı milat kabul edip, sigaraya “Dur” diyelim. Kendimize ve çevremize zehir değil, oksijen solutalım. Tüm hemşerilerimizin Dünya sigarasız gününü kutlar, yılda bir gün bile olsa, sigaranın zehrinden arınmalarını temenni ederim.” diye konuştu. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir