• DOLAR 32.383
  • EURO 34.996
  • ALTIN 2326.145
  • ...
‘Çocuklarımız Bırakılana Kadar Eylemimiz Sürecek’
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde yapılan oturma eylemlerini sürdürmeye kararlı olduklarını belirten kaçırılan Fırat Eren isimli çocuğun babası Selami Eren; eylemlerini, çocuklarının evlerine dönünceye kadar sürdürmeye kararlı olduklarını söyledi.

“Eylemimiz kamuoyunun da desteği ile devam etmektedir”

Çocukları PKK tarafından kaçırılan aileler adına yazılı bir açıklama yapan Eren, “Büyükşehir Belediye binası önünde başlattığımız oturma eylemi, kamuoyunun da desteği ile devam etmektedir. Bu vesile ile başta Sayın Başbakan olmak üzere, bize destek veren tüm sivil toplum kuruluşları ve partilere teşekkür ederiz. Ayrıca BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ın bizimle görüşmesini olumlu bir adım olarak görüyoruz.”ifadelerini kullandı.

“Çocuklarımızın bırakılması konusunda olumlu bir gelişme olması durumunda eylemimizi, 1 Haziran Dünya Çocuk Günü’nde sonlandırmayı planlıyoruz”

Demirtaş’la görüşmelerinin ardından çocuklarının bırakılacağını umduğunu belirten Eren, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Oturma eylemimizi, 1 Haziran Dünya Çocuk Günü’ne kadar sürdürmeyi ve olacak gelişmeleri takip etmeyi sürdüreceğiz. Çocuklarımızın bırakılması konusunda olumlu bir gelişme olması durumunda eylemimizi, 1 Haziran Dünya Çocuk Günü’nde sonlandırmayı planlıyoruz.”dedi. (İLKHA)

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir