• DOLAR 32.324
  • EURO 35.099
  • ALTIN 2300.718
  • ...
"Mavi Marmara gemisi yoluna devam ediyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA -  Mavi Marmara saldırısının 4. yılında, Mavi Marmara Gazisi Ramazan Baylan ile Mavi Marmara saldırısı ve sonrasındaki gelişmeleri konuştuk.

İlk olarak 4 yıldır yoğun bakımda olan Mavi Marmara gazilerinden Uğur Süleyman Söylemez hayatını kaybetmesiyle ilgili duygularını dile getiren Baylan, "4 yıl önce Mavi Marmara gemisinde 9 kardeşimizi şehit vermiştik. Süleyman abimiz 4 yıldan beri komadaydı, onu da şehit verdik. Şu anda onuncu şehidimizi vermiş olduk. Allah şahadetini kabul etsin. Kendisine Allah’tan rahmet acılı ailesine sabırlar diliyorum." dedi.

Mavi Marmara Gemisi yoluna devam ediyor
Baylan, "4 yıldan beri ümmet olarak Mavi Marmara gemisinden inmedik. Mavi Marmara gemisi yoluna devam ediyor. İnşallah amacına ulaşacaktır. Biz bunu Mısır’da, Suriye’de de görüyoruz. Mavi Marmara ümmet özgürleşinceye kadar yoluna devam edecektir." diye konuştu.

"Yakalama kararı İsrail’in de mahkûm edileceğini göstermiştir"
İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Mavi Marmara saldırısı emrini veren başta İsrail Genelkurmay Başkanı olmak üzere birçok asker hakkında verilen yakalama kararının olumlu olduğunu ifade eden Baylan, "İsrail’in yıllarca başta Filistin olmak üzere başka yerlerde yaptığı katliamlar yanına hep kar kalmıştır. Verilen son karar gerçekten Ortadoğu’nun şımarık çocuğu olan İsrail’in de yargılanabileceğini ve İsrail’in de mahkûm edileceğini bize göstermiştir. Bundan sonra gerek İsrail Genelkurmay Başkanı olmak üzere diğer askerlerin İnterpol tarafından yakalanarak Türkiye adaletine teslim edilmesini bekliyoruz." dedi.

Bugün yine Mavi Marmara Gemisi aynı amaçla yola çıkarsa tekrar aynı duygularla Mavi Marmara gemisine bineceğini dile getiren Baylan, şunları söyledi: "Gerçekten Mavi Marmara çok farklı bir atmosferdi. Ümmetten oluşan arkadaşlarla takva üzerine yola çıkmıştık. Mavi Marmara gemisinden inmedik. Bundan dolayı yine böyle bir fırsat bulursak kendimiz ve dostlarımıza Mavi Marmara’ya binmeleri konusunda tavsiyelerimiz olacaktır."   (Abdurahman Uğurlu - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir