• DOLAR 32.558
  • EURO 34.919
  • ALTIN 2435.41
  • ...
Mısır'da seçim sonuçları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KAHİRE - Mısır’da darbecilerin yaptığı cumhurbaşkanlığı seçimleri sonlandırıldı. Resmi olmayan verilere göre yüzde 96,7 ile darbeci Sisi’nin kazanması ile sonuçlandı. Sisi ile yarışan Hamdin Sabahi ise oyların yüzde 3,3 ünü aldı.

Oylarımız sayılmadı bile
Darbeci Sisi ile yarışan Hamdin Sabbahi, kendilerine haksızlık yapıldığını ve seçimlere hile karıştığını söyledi. Sabbahi, “Seçimlere hile karıştı. Oylarımız bile sayılmadı.” ifadelerini kullandı.

Halk gereken cevabı verdi
Darbeyi Ret Meşrutiyete Destek Ulusal İttifak Hareketi’nin yaptığı yazılı açıklamada seçimlere katılımın 10’u geçmediği vurgulandı.

"Halk, yüzde 10`u geçmeyen bir katılımla, gereken cevabı vererek, darbecileri hezimete uğrattı. Bu seçimin gerçek galibi Muhammed Mursi’dir. Çünkü sandığa gitmeyen yaklaşık 50 milyona yakın seçmenin oyu gerçek cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi’ye gitmiştir.” ifadelerini kullandı.

Cunta yanlısı kaynaklar, seçimlere katılım oranının yüzde 47 olarak gerçekleştiğini ileri sürdü. Oy kullanma hakkına sahip 53 milyon 909 bin 309 seçmenden, 25 milyon 342 bin 464`ü oy kullandı. Kullanılan oyların yüzde 4`ünü teşkil eden 2 milyon 29 bin 689 oy geçersiz sayıldı.

Öte taraftan Mısır’da İhvan’ın resmi sitesinde seçimlerin bir gün uzatılmasına rağmen bağımsız istatistiklere göre en fazla yüzde 11,92 oy kullanıldığı belirtildi.

Seçimler sonuçlarının, en geç 5 Haziran’da açıklanması bekleniyor. (Fatih Varol - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir