• DOLAR 32.563
  • EURO 35.023
  • ALTIN 2434.268
  • ...
Bitlis Müftülüğünden Nizip'teki Suriyelilere yardım eli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS-Bitlis İl Müftülüğü tarafından, Nizip’te bulunan Suriyeli mültecilere yardım eli uzandı. Müftülüğün başlattığı kampanya kapsamında toplanan 3 kamyon giysi, gıda maddeleri, muhtelif ihtiyaç malzemeleri, ve 33 bin TL  nakit para mağdur Suriyeli mültecilere gönderildi.

Yapılan yardımlar hakkında açıklamada bulunan Bitlis İl Müftüsü Abdülkerim Akbaba, savaş nedeniyle ülkelerini terk edip mağdur olan tüm insanlara yardım elinin uzatılması gerektiğini söyledi.

Akbaba açıklamasının devamında, “İl Müftüleri istişare toplantısında Sayın Başkanımız Prof.Dr.Mehmet Görmez hocamız bize Nizip'teki Suriyeli misafirlerimizi hatırlattı. Biz Nizip Müftümüzle temasa geçtik. Müftümüz Çadırkent ve konteynır kent dışında yaklaşık 2 bin aileyle ilgilendiklerini, her gün yüz aileye gıda yardımında bulunduklarını, Kur'an Kursu açtıklarını belirtti. Biz bunu ilçe müftülerimiz, din görevlilerimiz ve Kur'an Kursu öğreticilerimizle paylaştık. Herkes elinden geleni yaptı. Bu neticeye ulaştık.  Toplanan bu yardımlar Nizip ilçesine gönderdik. Bu hayra katkı sunan başta hayırsever Bitlisliler olmak üzere herkese teşekkür ediyorum.” Dedi. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir