• DOLAR 32.537
  • EURO 34.804
  • ALTIN 2438.292
  • ...

AĞRI - Tarım ve Kırsal kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Ağrı İl Koordinatörlüğü, geçmiş çağrı dönemlerinde IPARD destekleri kapsamında proje başvurusunda bulunan ve projeleri onaylanan 27 yatırımcıya traktör ve makine ekipmanlarının teslimi ile ilgili tören düzenledi. Yaklaşık 5,7 milyon TL tutarında bütçeye sahip olan 27 proje TKDK tarafından yüzde 50-65 oranında hibe ile desteklendi.

Gerçekleştirilen teslim törenine, koordinatörlük personeli, proje sahipleri, kamu kurumu yetkilileri, çeşitli birlik ve dernek başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan İl Koordinatörü Alihaydar Yiğit şunları söyledi: “Biz TKDK olarak Ağrı İlimizin zor şartları altında vatandaşlarımıza hizmet sunmaya çalışıyoruz ve çalışmalarımızın böyle meyveler verdiğini görmek bizi umutlandırıyor ve daha yeni projeleri hayata geçirmek adına azmimizi arttırıyor. Gerçekleştirdiğimiz bu projelerin diğer vatandaşlarımıza da örnek olmasını ve Ağrı İlimizde yeni yatırımların hayat bulmasını ümit ediyoruz.”

Programa katılan Ağrı Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Murat Demirkıran ise yaptığı konuşmada gerçekleşen projelerin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Proje sahiplerine tek tek anahtarlarının teslim edilmesinin ardından, traktör sahipleri vatandaşların yoğun ilgisi eşliğinde, traktörleriyle şehir turu attılar. Daha sonra katılımcılara yemek ikram edilmesiyle program sona erdi. (Hasan Özbay - İLKHA)