• DOLAR 32.586
  • EURO 35.021
  • ALTIN 2422.939
  • ...
Kaçırılan HÜDA PAR`lı Başkanın Aracı Bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Dicle ilçesi Yokuşlu mevkiinde pusu kuran PKK’liler tarafından kaçırılan Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Dicle İlçe Başkanı Ercan Alpaslan’ın bulunması için dün geceden buyana çalışmalarını sürdüren yakınları, HÜDA PAR üyeleri ve vatandaşlar Alparslan`ın aracını kaçırıldığı yerden 10 kilometre uzaklıkta terk edilmiş halde buldu.

Dün akşam saatlerinde yolu kesilen Alparslan`ın kaçırılacağını anlayınca cep telefonuyla ailesini arayarak PKK`liler tarafından kaçırıldığını söylediği ancak telefonun yarıda kesildiği öğrenildi. Bunun üzerine ilk olarak polis ve jandarmaya haber veren Alparslan`ın yakınları bir yandan da kendi imkânlarıyla arama çalışmalarına başladı.

Gece boyunca arama çalışmalarını sürdüren Alparslan`ın yakınları, HÜDA PAR üyeleri ve vatandaşlar, saat 09.30 sıralarında Alparslan`ın 44 NV 254 plakalı aracını, kaçırıldığı yerden 10 kilometre uzaklıktaki Kırkpınar köyü yakınlarında terk edilmiş halde buldu.

Kaçırılmanın hemen ardından olayın bildirildiği jandarmanın şimdiye kadar herhangi bir çalışma başlatmadığı öğrenilirken, aracın bulunduğu yerin askeri birliğe 1-2kilometre uzaklıkta olması dikkat çekti.

Alparslan`ın yakınları, olayı duyar duymaz polise bildirdiklerini,  polisin de şahsın kaçırıldığı yerin askeri bölge olduğu için bir şey yapamayacaklarını söylediğini jandarmanın ise henüz bir girişimde bulunmadığını ifade ettiler. Jandarmanın son durumu kendilerinden sorduğunu söyleyen Alparslan`ın yakınları, öğrendikleri kadarıyla jandarmanın şimdiye kadar yaptığı tek şeyin durumu köy muhtarlarına bildirmesi olduğunu belirtti.

Öte yandan, aracın bulunduğu bölgenin geçtiğimiz yıl operasyon yapılan PKK`lilerin üs bölgesine yakın bir yer olduğu belirtildi. Geçtiğimiz yıl yapılan operasyon, BDP`lilerin bölgede yaptıkları eylemlerle engellenmişti.

HÜDA PAR Dicle İlçe Başkanı Ercan Alpaslan, kendine ait minibüsü ile işten evine dönerken Dicle ilçesi Yokuşlu mevkiinde silahlı bir grup PKK’li tarafından durdurularak kaçırılmıştı. Kaçırılacağı anlayan Alpaslan cep telefonuyla durumu yakınlarına bildirmiş, ancak telefonu yarıda kesilmişti. (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir