• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Hastaya 6 gündür müdahale edilmedi iddiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van’ın Gevaş ilçesinde geçtiğimiz Cuma günü geçirdiği kaza sonrası Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan 4 çocuk babası Ziyadin Arvas’ın (40) 6 gündür müdahale yapılmadan bekletildiğini ileri süren yakınları, doktorların ‘Malzeme yok!’diyerek sürekli kendilerini oyaladıklarını söylediler.

Duruma tepki gösteren hasta yakınları, “Biz hastamızı şimdi özel bir hastaneye götürüyoruz, çünkü artık biz Devlet kuruluşlarına güvenmiyoruz. Hastamız 14 senedir Bağkur’unu boşu boşuna ödemiş.” ifadelerini kullandılar.

“İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı!”

Hastane yönetimine ve doktorlarına tepki gösteren hasta yakını Karuman Arvas,  “Ziyadin Arvas’ın 14 senedir sigortası yatırılıyor. Bir haftadır trafik kazası geçirmiş. Doktor Kamil Kaplan, yarın ameliyatını yapacağım, dedi ama yapmadı. Sürekli bugün değil, yarın, bugün değil yarın, diyerek bizi oyaladı. En son yanındaki elemana, elinde malzeme olmadığını söylemiş. Bu vatandaş ölümle pençeleşiyor. TIR’ın altında kalmış, ayağına bakın, her tarafı kırık içinde. Özellikle bunu yetkililer bilsin, hayat bu kadar ucuz değil.” ifadelerini kullandı.

“Müdahale edilmeyecekse hastamızı başka hastaneye göndersinler”

Bir insanın ameliyat için 6 gün bekletilemeyeceğini söyleyen hasta yakını Haşem Arvas ise şöyle konuştu: “Cumartesi akşamı acile gelirken doktor bize, ‘Malzeme istiyorum Pazartesi ameliyat yapacağım’ dedi. Üstüne bize, ‘Çekip gidin!’ diyor. Burada bize hakaret ettiler. Doktorlar kendilerine saldırıda bulunduğumuzu söylemiş. Burada güvenlik kamerası yok mu? Güvenlik kameralarına baksınlar. Ben doktorlara değil, kendime hakaret ettim. Doktor bize Ziyadin Arvas’ın şekerinin olduğunu söylüyor ama buna dair raporu göstermiyor. Müdahale edilmeyecekse hastamızı başka hastaneye göndersinler, Araştırma hastanesine göndersin. Niye diğer şehirlerden hastalar geliyor, sen yapamıyorsan gönder Araştırma Hastanesine orada tedavisini yapsınlar.” şeklinde konuştu.

“Hastamız 14 senedir boşu boşuna Bağkur’unu ödemiş”

Doktorların medikalcılarla işbirliği içinde olduğunu da iddia eden hasta yakınları, “Hastanedeki bazı doktorların belirli medikal firmalarla anlaşması olduğunu öğrendik. Herhalde yeni bir genelgeyle kurum bunların elinden bunu almış. Aynı gün de hastamıza bakan doktorun hastane kurumundan bu malzemeleri talep etme hakkı varmış. Yani 6 gündür yeni talepte bulunmuş. Peki, ben sizlere soruyorum, böyle bir hasta, bir hafta nasıl bekletilir? Biz şimdi özel bir hastaneye gidiyoruz, çünkü artık biz, Devlet kuruluşlarına güvenmiyoruz. Hastamız 14 senedir boşuna Bağkur’unu ödemiş.” diyerek tepki gösterdi.

Konu ile görüşme talebinde bulunduğumuz hastane yönetimi ise herhangi bir bilgi vermedi. (Hacı Yılmaz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir