• DOLAR 32.558
  • EURO 35.057
  • ALTIN 2429.766
  • ...
EDİ BESE PKK!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

PKK’YI ŞAŞIRTAN SİVİL TEPKİ

Yıllarca her olayı, “Kontrgerillanın işi”, “MİT’in işi”, “Devletin işi” diye yansıtan Kandil, 23 Nisan’dan bu yana dağa kaçırılan çocukların annelerinden yükselen ses karşısında bocalıyor. Çözüm Süreci’nde olunmasına, akan kanın durmasına rağmen 23 Nisan Çocuk Bayramı’nda onlarca çocuğu Kandil’e götüren PKK, bu defa ummadığı bir tepkiyle karşılaştı.

KUR’AN OKUYARAK BEKLİYORLAR

Çocuğu dağa kaçırılan 12 aile günlerdir Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde oturma eylemi yapıyor. Başbakan’ın HDP’ye, “O çocukları alın gelin” çağrısıyla umutlanan aileler, Kur’an okuyarak sürdürdükleri eylemlerini, ancak çocukları eve gelirse bitireceklerini ifade ediyor. Aileler Kandil’den yapılan “18 yaş sınırımız var” açıklamasını da ciddiyetsiz buldu.

İNSANLIK SUÇU

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, "Ülkemizin bütün çocukları bizim. Çocukların eline silah verilmesi insanlık suçudur. Silahla ve terörle hiçbir sorun çözülemez. Ailelerin yanındayız. Çocuklarına kavuşmalarını istiyoruz" diye konuştu.

Edi bese/Artık yeter

AK Parti Adıyaman Milletvekili Murtaza Yetiş, PKK’nın çocuk kaçırma meselesinin üstünün kapatılamayacağını kaydetti. Milletvekili Murtaza Yetiş, son dönemde annelerin “Edi bese/Artık yeter” diyerek isyan ettiğini, PKK’nin çocuk kaçırma meselesinin eskiden beri var olan bir konu olduğunu söyledi. Murtaza Yetiş, bugüne kadar defalarca, PKK’nin çocukları istismar etmesi ile ilgili çarpıcı raporlar, araştırmalar yapılmış olmasına rağmen bu konu gerek medyada gerekse de kamuoyunda çok fazla karşılık bulmadığını dile getirdi.

Kabul etmeyiz

Çözüm süreci ile birlikte geliştirilen paradigmaya ters kabul edilebilecek ve son dönemde annelerin feryadı, isyanı ve cesareti ile gündeme gelen PKK çocuk kaçırma meselesi, artık önceki dönemlerde üstü kapatıldığı gibi geçiştirilemez. Bu bir insanlık suçudur ve bu suçta ortak olan, sessiz kalan herkes bir gün adaletin tecelli etmesi ile birlikte gerekli karşılığı alacaklardır. Yıllarca trajedi boyutunda olan bu meselede oyun çağında olan çocukların eline silahların verilerek hayatlarından, geleceklerinden koparılması kabul edilebilir bir durum değildir.

Milat Gazetesi

Bu haberler de ilginizi çekebilir