• DOLAR 32.556
  • EURO 34.919
  • ALTIN 2430.07
  • ...
Ergani'de "bozuk yol" eylemi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Ergani'de Diyarbakır Karayolu ile Devlet hastanesini bağlayan 2 kilometrelik Yenişehir bağlantı yolunda araç geçişleri sırasında meydana gelen toz bulutları yol güzergâhında bulunan cadde sakinlerini ve esnafı canından bezdirdi. Bağlantı yolu üzerinde ikamet eden vatandaşlar ile yol kenarında faaliyet gösteren esnaf, yolun bozuk olmasına karşın ortaya çıkan mağduriyetin bir türlü giderilmemesini ve yolun yaptırılmamasını protesto etmek için bağlantı yolunu trafiğe kapatarak protesto eylemi yaptılar.

Araç trafiği yoğun toz çıkarıyor
Ergani Belediyesince ihale edilerek 2 milyon 142 bin TL maliyetle geçtiğimiz yıl satı kaplama şeklinde yaptırılan bağlantı yolu, henüz bir yılı dolmadan bozulmaya başladı. Yaya ve araç güvenliği için uyarı levhası ve hız limiti konulmayan yolda geçtiğimiz aylarda iki trafik kazı meydana geldi. Özellikle ağır tonajlı araçların geçmesiyle kısa sürede köstebek yuvasına dönen bağlantı yolunda her araç geçişinde ortaya çıkan toz bulutu nedeniyle civarda ikamet eden vatandaşlar pencerelerini açamaz, balkonlarına çıkamaz oldu. Çevre esnafı da ortaya çıkan manzaradan son derece rahatsız. Kısa sürede deforme olan yolun bir türlü onarılmamasına tepki gösteren vatandaş ve esnaf yolu trafiğe kapattı.

"Mağduriyet giderilsin”
Cadde üzerinde bulunan birçok işyerinin gıda maddesi sattığını çevre esnafından Faruk Güçlü, “İşyerlerimiz toz toprak içinde kalıyor. Bu durum müşterilerimizi de rahatsız ediyor. Geçen sene yapılan asfaltın asfaltla akalası yok. Ne yaya güvenliği var ne de araç güvenliği. Geçen yıl yapılan bu yol daha bir yılı dolmadan dökülmeye başladı. Yolda oluşan çukurlar araçlara zarar verirken, en küçük bir araç bu yoldan geçtiğinde ise hemen toz bulutu kalkarak etrafı toza dumana boğuyor. Civarda ikamet eden vatandaşlar da çıkan toz ve topraktan kapı pencere açamıyorlar. Hız kontrol bariyeri yapılmadığı için aşırı hız yapan iki araç kış meysimin de bu yolda kaza yaptı. Başka kazaların olmaması ve başkalarının canı yanmadan yolun biran önce asfaltlanarak mevzuata uygun bir şekilde yapılmasını istiyoruz” dedi.


 

Yol güzergâhında faaliyet gösteren bir diğer esnaf Serhat Güzel ise, "Bozuk olan bu yol nedeniyle civarda yaşayan vatandaşların ve esnafların can ve mal güvenliği kalmadı. Tozdan topraktan vatandaş camını açamıyor, balkona çıkamıyor.  Esnaf ise aşırı toz nedeniyle doğru dürüst iş yapamıyor. Herhangi bir araç geçişinde ortalığı toz duman sarıyor. Hem vatandaşlar bu tozdan mağdur hem de sürücüler bu bozuk yol nedeniyle araçlarını sürekli çukura vurup mağdur oluyor. Ne sinyalizasyon sistemi var ne de bir uyarı levhası.  Orta refüjlere takılan aydınlatmalar da geceleri yanmıyor. Herhangi bir bariyer konulmadığı için de araçlar aşırı sürat yaparak can güvenliğini tehdit ediyor.” şeklinde tepkisini dile getirdi. (Veysi Demirci - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir