• DOLAR 32.371
  • EURO 35.011
  • ALTIN 2325.545
  • ...
ÇKS başvuru süresi uzatıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Ergani Ziraat Odası Başkanı İzzet Güzel Ankara’dan çiftçilere müjdeli haberlerle döndü. Ankara’da Tarım Bakanı Mehdi Eker ile görüştüklerini belirten Başkan Güzel, normal süresi 30 Mayıs tarihinde sona eren Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuru süresinin 30 Haziran 2014 tarihine kadar uzatıldığını açıkladı.

Ergani Ziraat Odası Başkanı İzzet Güzel yaptığı açıklamada, bu yıl kuraklık, don, dolu gibi afetler yaşayan çiftçilerin, 30 Mayıs’a kadar kayıt işlemlerini tamamlamasını mümkün görmeyerek, bakanlık nezdinde ek süre talebinde bulunduklarını hatırlattı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının bu talep doğrultusunda ÇKS başvuru süresinin 30 Haziran 2014’e kadar uzatılmasına ilişkin karar aldığını belirten Güzel, “Sürenin taleplerimiz yönünde uzatılması memnuniyet yaratmış, başvurularda yaşanabilecek izdiham önlenmiştir. Bu üretim sezonunda doğal afetlerden büyük zarar gören üreticilerimiz için bu süre, kayıtlarını kolayca yaptırabilmeleri açısından fevkalade önemli olmuştur.” dedi.  (Veysi Demirci - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir