• DOLAR 32.331
  • EURO 35.052
  • ALTIN 2284.383
  • ...
Meclis: Vekiller Öne Komutanlar Geriye
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TBMM, değiştirilmesi planlanan devlet protokolünde milletvekillerine Başbakan’ın hemen arkasında yer verilmesini istedi. TBMM Başkanlığı, Dışişleri Bakanlığı’na bu konuda ilettiği görüşünde “Seçilmişler, atanmışların önünde olmalı” diyerek, mevcut protokolde orgeneral ve oramirallerin de arkasında 20. sırada yer alan vekillerin ön sıraya alınmasını talep etti.

Edinilen bilgiye göre hükümetin sivilleşme atağı kapsamında devlet protokol listesinde değişiklik çalışması başlatan Dışişleri Bakanlığı, bu konuda TBMM Başkanlığı’ndan da görüş aldı. Dışişleri Bakanlığı çalışması hakkında bilgi verdiği TBMM’ye her hangi bir taslak liste önermeden, devlet protokol sıralamasına ilişkin görüşünü sordu.

VATAN’ın TBMM kaynaklarından edindiği bilgiye göre, Meclis Başkanlığı, bakanlığın talebi doğrultusunda hazırladığı görüşünde “Devlet protokolünde seçilmişlerin atanmışların önünde olması gerektiğini” vurguladı.

Milletvekilleri 20. sırada bulunuyor

Meclis Başkanlığı milletvekillerinin yıllardır yakındığı “protokolde geri planda kalma” eleştirilerine de kulak verdi ve seçilmişlerin atanmışların önünde olması gerektiği görüşünden hareketle, milletvekillerinin protokolde Başbakan’dan hemen sonra gelmesini istedi. Tartışılan ve değiştirilmesi istenilen mevcut protokol listesinde, TBMM Başkanı ve Başbakan’ın ardından Genelkurmay Başkanı 3. sırada yer alıyor. Anamuhalefet partisi liderinin 4, eski cumhurbaşkanlarının 5. sırada yer aldığı listede, milletvekilleri orgeneral ve oramirallerin arkasında yer alıyor ve 20. sırada bulunuyor. Dışişleri Bakanlığı’nın AB kriterlerini baz alarak hazırladığı yeni protokol listesi ile Genelkurmay Başkanı’nın 3. sıradan alınıp, anamuhalefet ve yüksek yargı organlarının başkanlarından sonraki sıraya yerleştirilmesi, halen 51. sırada yer an Diyanet İşleri Başkanı’nın da sıralamada ilk 10 arasına girmesi bekleniyor.

VATAN

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir