• DOLAR 32.746
  • EURO 35.026
  • ALTIN 2506.529
  • ...
Diyarbakır Basınından Haber Başlıkları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır ve çevre ilçelerde dün yaşanan gelişmeler, bugün yerel gazetelere şöyle yansıdı.

Özgür Haber: Yerel Girişimcilikte İki Örnek
Esas mesleği eczacılık olan, girişimcilik becerisini başka bir sektörde denemek amacıyla eşiyle birlikte bir simit dükkânı açan, ancak daha sonra kendi dondurmasını üretmeye karar veren Cengizhan Erol, 2005`te küçük bir atölyede günde 20 kilogram ile başladığı işini Karacadağ Kalkınma Ajansı`ndan aldığı destekle büyüterek, dondurma üretimini günde ortalama 3 tona çıkarmayı başardı.

Ve Türkiye`de yaygınlaşmaya başlayan yağlı ve kuru tip trafo üretimi Diyarbakır`da da gerçekleşmeye başladı. Organize sanayi bölgesinde faaliyet gösteren DTS Transformator Şirketi, Karacadağ kalkınma ajansından aldığı destekle seri üretime başladı.

Diyarbakır Söz: Ses Bombası Nasıl Sızdı?
Türkiye gündemini sallayan ses kayıtlarına bir yenisi daha eklendi. Bu kez bomba MİT`te patladı. Çünkü ses kaydının MİT - PKK - İmralı pazarlığına dair olduğu iddia ediliyor.

Güneydoğu Güncel: Kara Harekâtına Tepkiler
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin`in `Kara harekâtı yapılabilir` açıklamasına Diyarbakır`dan tepki geldi. Kentteki Sivil toplum örgüt temsilcileri bu açıklamalarının ardından gazetemize önemli açıklamalarda bulundu. Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Alican Ebedinoğlu, 30 yıldır ülkede çatışmaların devam ettiğin ifade ederek, "Silahın çözüm olmadığını herkes biliyor. Çatışma ve sınır ötesi harekâtla Kürt sorunu çözülmez.

Hükümet tek çareyi sınır ötesi hareket ve askeri çözümde bulması ülkeyi yeni bir kaosa ve çözümsüzlüğü götüreceği gibi toplum arasında ciddi bir gerginliğe yol açacaktır. Bu sorunun temelinde demokratikleşme ile birlikte özellikle PKK`yı var eden koşulların ortadan kaldırılmalıdır. Dağdaki bütün militanları etkisiz hale getirseniz bile bu sorun bitmez. Sorun öldürmekle bitmez. Kandili bitirseniz bile askeri yöntemler çözüm değil "dedi.
M. Salih Keskin - İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir