• DOLAR 32.601
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2492.627
  • ...
Silvan M.Y.O.'dan drama etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR  - Çocuk gelişimi bölümü II. sınıf öğrencileri, Öğretim Görevlisi Hatice Karakoyun'un koordinatörlüğünde ‘Çocuk ve Drama’ dersi kapsamında Silvan'da 2000 'e yakın köy çocuğunu drama ile buluşturdu.    

Silvan Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Bölümü II. sınıf öğrencileri, ‘Çocuk ve Drama’ dersi kapsamında çocuk tiyatroları ve çocuk dramalarıyla hiç karşılaşmamış olan çocukları dramayla buluşturmak amacı ile 15 farklı oyun hazırladı.

Amaçlarının Silvan’da dramayı en kırsaldaki çocuğa ulaştırabilmek olduğunu söyleyen       Öğretim Görevlisi Hatice Karakoyun, “Çünkü drama sayesinde çocuklara birçok konu, sosyal davranış ve kavramlar öğretilebilir. Oyunlaştırarak yapılan bu çalışmalar çocuğun daha çok ilgisini çeker, öğrenmesini kolaylaştırıp, öğrenilen şeylerin kalıcı olmasını sağlar” dedi.

Dramanın çocuğun zihinsel, bilişsel, duygusal ve sosyal bir bütün olarak gelişmesini sağladığına dikkat çeken Karakoyun, çocukların okul öncesi dönemde dramayla buluşmaları gerektiğinin önemine dikkat çekti.

Başta Silvan köy okulları; Keklikdere, Güzderesi, Yenidoğan köyü, Dönenkaya, Boyunlu, Tokluca, Eşme, Çevrik Su ve merkezi okullar; 14 Nisan Anaokulu, Dicle Anaokulu olmak üzere yaklaşık 2000 öğrenciye gösteri yapıldı. ( Fikret Özkan  -İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir