• DOLAR 32.558
  • EURO 35.057
  • ALTIN 2429.766
  • ...
120 bini aşkın çocuk göz taramasından geçirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - McDonald’s Çocuk Vakfı, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nın koordinasyonu, Batman Valiliği’nin işbirliği ve Batman Bölge Devlet Hastanesi’nin tıbbi desteği ile gerçekleştirdiği ‘Sağlıklı Göz ve Eğitimde Başarı Projesi’nin uygulamasının bir ayağı Batman’da gerçekleşti.

‘Sağlıklı Göz ve Eğitimde Başarı Projesi’ kapsamında 6 öğretim yılında, 6 ayrı şehirde 120 bini aşkın ilköğretim öğrencisi göz taramasından geçirildi.

Projenin bir ayağı olan Batman’da bugüne kadar yaklaşık 18 bini aşkın çocuk göz taramasından geçirildi. 

Göz taramasının yapıldığı Batman Kültür İlköğretim okulunda, Batman Vali Vekili Mustafa Adil Tekeli, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik, İl Sağlık Müdürü Dr. İhsan Bodakçi, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Hakan Pamukçu, McDonald’s Çocuk Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Dilek Başarır ve vakıf yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla göz taraması yerinde incelendi. 

“Göz kusurları çocuklarımızın eğitimini etkilemesin”
McDonald’s Çocuk Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Dilek Başarır, “Göz kusurları çocuklarımızın eğitimlerini etkilemesin. Bilindiği gibi, göz kusurları derecesi ne kadar küçük olursa olsun, çocuklarımızın hayat kalitesini ve eğitimlerini olumsuz etkiliyor. Çeşitli sebeplerle göz tetkik ve tedavisinin ihtimali, çocuklarımızın sorunlarına çare bulunmasını engelliyor. Ne yazık ki, bazen basit bir tedavinin iyileştirebileceği sağlık sorunu ihmal edilirse çok büyük boyutlara ulaşabiliyor.” dedi. 

McDonald’s Çocuk Vakfı, Beylikdüzü Mc Donald's önünde mendil satan 10 yaşındaki Leyla Alkış'ın müşterileri rahatsız ettiği gerekçesiyle derin dondurucuya kapatılmasının ardından firmanın imajının düzeltilmesi amacıyla kurulmuştu.    (Veysi Rüzgar - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir