• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Mısır`da gayrimeşru seçim devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KAHİRE- Mısır’da askeri cuntanın yaptığı darbeyi meşru göstermek için yapılan gayrimeşru Cumhurbaşkanlığı seçimleri, ikinci gününe girerken katılımın ilk güne göre çok daha az olduğu gözlemlendi. Dün saat 09.00’da başlayan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine katılımın, darbe yönetiminin de tahminlerinin altında olması dikkat çekti. Mısır’ın birçok kentinde seçimlere katılımın az olduğu özellikle Giza, Kalyubiye, Menufiye ve Dekahliya kentlerinde seçime katılımın düne göre daha düşük olduğu kaydedildi. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı İskenderiye`de de seçim merkezlerinin önünde yoğunluk yaşanmadığı belirtiliyor.

Öte yandan; oy kullanmayanlara para cezası vermekle tehdit eden darbe yönetiminin oy kullanmaları için vatandaşları zorladığı da iddia edildi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde darbeci Abdulfettah Sisi ile Halk Akımı Partisi lideri Hamdin Sabbahi yarışıyor. Mısır’da 54 milyon seçmen olduğu biliniyor. Darbe yönetimi seçimlere katılımın daha fazla olması için Mısır genelinde resmi tatil ilan etmişti.

Sokaklarda gösteriler devam ediyor

Darbeyi ret meşrutiyete destek Ulusal İttifak Hareketi’nin “Kanlı seçimi boykot” çağrısı üzerine seçimlere katılmayan on binlerce kişi, sokakları doldurdu. Sembolik Cumhurbaşkanlığı seçimleri nedeniyle Mısır genelinde, gösterilerde artış gözlemlendi. Barışçıl gösterilere sert müdahale eden cunta polisi birçok göstericinin yaralanmasına sebep oldu. (Fatih Varol İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir