• DOLAR 32.576
  • EURO 34.79
  • ALTIN 2491.14
  • ...
Bitlis'te arı sütü üretim projesi başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Türkiye Kalkınma Vakfı arasında imzalanan protokol çerçevesinde, Düzce ve Bitlis illerinin pilot olarak seçildiği ‘Arı Sütü Üretimi’ projesi, Hizan ilçesinde uygulanmaya başlandı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ile Hizan Bal Üreticileri Birliği işbirliğinde yürütülecek proje ile karakovan bal üretiminde söz sahibi olan Bitlis’in arı sütü üretiminde de ön plana çıkması bekleniyor.

Bitlis Valisi Orhan Öztürk ile Hizan Kaymakamı Sedat İnci, projenin uygulandığı Gayda köyündeki Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü danışma merkezinde, arıcılarla bir araya geldi. Burada proje kapsamında gönderilen malzeme ve ekipmanlar, arıcılara dağıtıldı.

Proje ile ilgili konuşan Vali Öztürk, “İl genel meclis üyelerimizle böyle bir projeye tanıklık etmek benim için son derece keyifli. Katma değeri yüksek ürünleri üretmiyoruz. Çok şey üretiyoruz, ama ürettiklerimiz bize zenginlik olarak yansımıyor. Köylümüzü köyde zenginleştirerek tutmamız lazım. Göç etme ihtiyacını hissetmemesi lazım. Bu proje bu açıdan son derece önemli.”dedi.

Kaymakam İnci ise proje kapsamında birlik üyesi 20 arıcıya, 120 bin lira değerindeki, arı ve arı sütü üretiminde gerekli ekipmanları dağıttıklarını ifade etti.

Gayda köyündeki tarım danışma merkezinde arıcılara teorik eğitim verildiğini ifade eden İnci, “Arı sütü, çok değerli ve besleyici bir ürün. Proje kapsamında ilimiz, pilot il olarak seçildi. Proje Düzce’den sonra ilk kez ilçemizde uygulanmaya başlandı. Dağıttığımız ekipmanlarla her arıcımız bundan sonra kendi yaylasında arı sütü üretimini sağlayacak. Arıcılarımıza dağıttığımız 10 kovandan, yaklaşık 3 kilo arı sütü alacaklarını düşünüyoruz.”  şeklinde konuştu. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir