• DOLAR 32.336
  • EURO 35.16
  • ALTIN 2306.15
  • ...
SON DAKİKA
45 yıldır beslediği keklikler sayesinde hastalığından kurtuldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN – Batmanlı bir vatandaş, Hürriyet Mahallesindeki evinin damında yaklaşık 45 yıldır hem keklik besliyor hem de onları büyüttükten sonra doğayla buluşturuyor.

Kekliklere evlatlarıymış gibi bakan Hasan Akar (58) isimli vatandaş, kekliler için evinin damında bir göz oda ve salon tarzından bir yer yaparak, onlara gözü gibi bakıyor. Yavruyken aldığı onlarca kekliğe çocukları gibi bakan Akar, keklikler sayesinde tansiyon hastalığından kurtuldu.

Akar, aylarca besleyip büyüttüğü keklikleri ise çok fazla tutmadan onları doğaya bırakarak gerçek yaşamları olan yerde huzur bulmalarını sağlıyor. Keklikleri çok sevdiğini ve yaklaşık 45 yıldır bu şekilde keklikleri besleyip doğaya salı verdiğini belirten Akar, vatandaşlara keklikleri öldürmemeleri uyarsında bulundu.

Her defasında keklikleri alıp onları çiftleştirerek çoğalmalarını sağladığını ifade eden Akar, bu sayede kekliklerin azalmasını önlediğini söyledi.

Akar, “Aldığım keklikleri önce çiftleştiriyorum ve ardından çoğaldıkları zaman onları doğaya salı veriyorum. Geçen sene doğaya 10 adet keklik bıraktım ve bu sene ise 20 adet bırakmayı düşünüyorum. Şuanda elimde yaklaşık 30 adet keklik var. Küçük yaştan beri kekliklere karşı çok hevesliydim. Kekliksiz dayanamıyorum. Onları besleyip büyütüyorum. Onlara çocuklarım gibi bakıyorum. Ömrümü neredeyse onlarla geçirdim. Tansiyon hastasıyım ve kekliklerle uğraştığımdan bu yana tansiyonun normalleşmiş durumda. Keklikleri çok seviyorum. İsteğim, vatandaşların onları öldürmelerini istemiyorum.”dedi. (M.Fatih Akgül-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir