• DOLAR 32.318
  • EURO 35.129
  • ALTIN 2298.602
  • ...
İzmir'de pazarcılar sertifikalarını aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İZMİR – İzmir’de pazaryerlerinin daha hijyen koşullarda tüketiciye hizmet vereceğini kaydeden İzmir Pazarcılar Odası Başkanı Hamdin Erişen, eğitimlerini tamamlayan pazarcılara sertifikalarının verildiğini söyledi.

Kursları tamamlayan ilk kursiyerler için düzenlenen sertifika töreninde konuşan Erişen, "Gıda, turizm ve hizmet gibi pek çok sektörde çalışanları yakından ilgilendiren Hijyen Eğitimi Yönetmeliği kapsamına üyelerimiz de giriyor. Yönetmelik gereği, 5 Temmuz’a kadar hijyen eğitimini ve sertifikasını almayan pazarcı esnafı ağır cezai müeyyidelerle karşı karşıya kalacak." dedi.

Üyelerin mağdur durumda kalması için Pazartesi günleri eğitim verdiklerini hatırlatan Erişen, ‘İzmir’de sadece pazartesi günleri Pazar kurulmamakta. Biz de pazartesi günleri 40 kişilik üç ayrı sınıf ile günde 120 kişiye hijyen eğitimi veriyoruz. Odamıza kayıtlı 3 bin üyemiz var. Bunların içinde ziraatla uğraşan ve gıda satan bin 800’e yakın üyemiz yönetmelik kapsamına giriyor. Temmuz ayına kadar tüm bu arkadaşlarımızın eğitimlerini tamamlamayı planlıyoruz’ şeklinde konuştu.

Eğitimleri Konak Halk Eğitim Merkezi ile işbirliği içinde gerçekleştirdiklerini ifade eden Erişen, “Tüm üyelerimizi bilgi sahibi yaparak eğitimlere yönlendiriyoruz. Eğitimler de Konak Halk Eğitim Merkezi öğretmenleri tarafından veriliyor. Ben ve oda yönetici arkadaşlarımız da her eğitim sınıfına katılarak eğitimleri izliyor ve gerektiğinde konular hakkında gereken ayrıntılı açıklamaları da yapıyoruz. Üyelerimizin ileride mağdur durumda kalmalarını önlüyoruz.” dedi.

Odanın hijyen eğitimlerinin  günde 8 saat üzerinden düzenlendiğini ifade eden Konak Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu müdürü Yasin Öztürk ise, “Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nda düzenlenen eğitim sonunda katılımcılara e-yaygın sistemi üzerinden kurs bitirme belgesi veriliyor.  Kişi hizmet verdiği sürece geçerli olan belgeleri pazarcılar ve yanlarında çalışanların 5 Temmuz’a kadar edinmeleri zorunlu. Sertifika almayanlar 250 liradan bin liraya kadar para cezası ile karşı karşıya kalabilecek.” diye konuştu.

Törende 90 kursiyere sertifikaları İzmir Pazarcılar Odası Başkanı Hamdin Erişen, Başkanvekili Erdoğan Nazcan, genel sekreter Fikriye Alanbay,   Konak Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu müdürü Yasin Öztürk ile oda yöneticileri tarafından verildi. (İlyas Yıldız – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir