• DOLAR 32.558
  • EURO 35.057
  • ALTIN 2429.766
  • ...
Şanlıurfa`dan Suriye`ye yardımlar devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Şanlıurfa Yardım Platformu Suriye’de yaşanan iç savaşta mağdur olan Suriyeliler için hazırladıkları iki yardım tırını daha Suriye’ye gönderdi.  Gönderilen yardım tırlarında kuru gıda, ilaç, elbise, battaniye gibi ihtiyaç malzemeleri bulunduğu belirtildi.

Yardım tırlarını gönderme törenine Eyyubiye İlçe Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’de katıldı.

Suriye’ye yaptıkları yardımlarından dolayı Şanlıurfa Yardım Platformunu takdir ettiği belirten Başkan Ekinci,  “ ‘Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir’ diyen bir Peygamberin ümmeti olduklarını bundan dolayı da komşularımızda elimizden geldiğince destek vermek gerekiğini belirtti.

Bu gönderilen yardımlar arasında 2 yüz bin lira değerinde ilaç bulunduğunu ifade eden Ekinci, “ Orada savaş devam etmektedir. Gıda yardımı yanında ilacın da çok ihtiyaç duyulduğu bir yerdir. Ve hayırseverlerin bu konuda duyarlı olmalarını istiyoruz. Belediye olarak da elimizden geleni yapmaya hazırız” ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa Yardım Platformu olarak iki yıldır Suriye’ye yardım gönderdiklerini belirten Osman Gerem ise, bu günde 149, 150. Yardım tırını Suriye’ye göndereceklerini yardımlarının devam edeceğini ifade etti.

Gerem, “Önümüz de Ramazan Ayı var. Biz geçen yıl Suriyeli kardeşlerimize Ramazan ayında onlara dolu dolu bir ramazan yaşatmıştık. Bu yılda onların ramazan bereketini hissettirmek suretiyle çalışmalarımızı yapıyoruz.  Tüm hayırseverlerden yardım bekliyoruz” dedi.

Yardımlaşma konusunda belediyelere çok önemli görevlerin düştüğünü dile getiren Gerem, “Belediyelerin bu kente görevlerini daha huzurlu bir şekilde yapabilmeleri için merkezde 120 bine yakın Suriyeli kardeşlerimize yardım gönderiyoruz. Eğer bu yardımlar o kardeşlerimize ulaşmasa bu memleketin dengesi bozulur. Ve hiç kimse kendi evinde ya da iş yerinde huzur içinde duramaz. Onun için biraz daha gayret ve çalışma bekliyoruz” şeklinde konuştu.

(Sedat Kuşulay-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir